Poliisi tutkii: Toimiko Kupittaan sairaalassa valehoitaja?

Yhden sairaanhoitajana toimineen henkilön työsuhde päättyi valehoitajaepäilyn takia vanhuspsykiatrian osastolla G1 Turun Kupittaan sairaalassa.

Turun Kaupunginsairaalan talo 4.

7.4.2016 19:43

Poliisi tutkii, toimiko Turun Kupittaan sairaalan vanhuspsykiatrian osastolla G1 valehoitaja.

– Tutkinnassa on tällä hetkellä tapaus, jossa oikeutta toimia sairaanhoitajan tehtävissä selvitellään, palvelualuejohtaja Katariina Korkeila kertoo.

Korkeilan mukaan tutkinnassa oleva henkilö ehti toimia pidemmän aikaa mielenterveys- ja päihdepalvelujen yksikössä sairaanhoitajana. Työsuhde päättyi välittömästi, kun asia tuli ilmi tutkinnan aikana.

– Hänellä on ollut useampia työsuhteita. Tutkinnan yhteydessä tämä tuli ilmi. Taustoja nyt selvitellään. Koko toimialan sisällä oikeudet tarkistettiin, kun poliisitutkinta käynnistyi, Korkeila kertoi.

Korkeilan mukaan henkilöllä on ollut opiskelijan oikeudet työskennellä tehtävässä.

– Tutkinnassa on se, missä vaiheessa opiskeluoikeus on ollut pätevä ja onko se opiskeluoikeus rauennut työsuhteen aikana. Tutkinta on käynnissä siitä, oliko hänellä enää opiskeluoikeutta, Korkeila sanoo.

Onko potilasturvallisuus ollut tämän takia vaarassa?

– Se on myös tutkinnan alla, mikä potilasturvallisuus on siinä tilanteessa ollut, Korkeila sanoi.

Korkeilan mukaan myös toinen tapaus on poliisitutkinnassa.

– Kyse on vastaavanlaisesta tapauksesta. Tämä henkilö ei ole työskennellyt G1-osastolla eikä psykiatrisella puolella, vaan tavallisella osastolla kaupungin sairaalassa. Molemmat tapaukset ovat poliisitutkinnassa. Nyt selvitellään, mistä on kysymys, miten näin on päässyt tapahtumaan ja samalla arvioidaan potilasturvallisuus. En pysty antamaan enempää informaatiota tutkinnan etenemisestä, koska selvitykset ovat kesken, Korkeila sanoi.

Poliisi ei halunnut kommentoida asiaa yksityiskohtaisemmin.

– Esitutkinta on kesken. Esitutkinnan yhteydessä selvitetään väitteet siitä, onko joku valehoitaja vai ei, rikosylikomisario Teijo Ristola sanoi.

Poliisi aloitti tutkinnan Turun kaupunginsairaalan vanhuspsykiatrian suljetun osaston epäillyistä väärinkäytöksistä Turun Sanomien uutisen jälkeen helmikuussa. Väärinkäytösepäilyjä tutkitaan pahoinpitelyinä, vapaudenriistoina ja virkavelvollisuuden rikkomisina.

Turun Sanomien uutisen mukaan potilaita olisi kohdeltu kaltoin vuosina 2009-2014.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?