Virastotalon portaille jätettiin viisi sianpäätä Ylivieskassa

Ylivieskan virastotalon portailta löytyi varhain torstaiaamuna viisi sianpäätä, jotka poliisipartio toimitti hävitettäväksi.

Ylivieskan virastotalossa toimii mm. käräjäoikeus ja verotoimisto.

7.4.2016 13:50 | Päivitetty 7.4.2016 14:43

Myös Kalajokilaakso-lehden toimituksen luona oli aamulla ollut sianpää, joka oli naulattu kiinni betoniin oven toimituksen ulkopuolelle.

– Kyse on ilmeisesti jonkinlaisesta mielenilmaisusta, jonka tarkoitus tällaisenaan jää hämäräksi, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Maarit Kaskinen.

– Onhan tämä raflaavan oloista. En ole virkaurallani tällaisiin aiemmin törmännyt. Uhkausviestejä ei kuitenkaan ole löytynyt.

Poliisi tutkii tapauksia jätelain rikkomisena. Tapauksien tutkinta on kesken ja mahdollista tekijää tai tekijöitä selvitetään, eikä ketään ole vielä otettu kiinni.

Kalajokilaakson päätoimittaja Katariina Anttila sanoo, että teko on koettu toimituksessa uhkaavana, vaikka suoranaista uhkausviestiä ei pään lisäksi ole löytynyt.

– Kyllä me koemme tämän uhkaavana ja hyökkäyksenä sananvapautta vastaan. Jos lehtitalolle tuollaisen tuo, kyllä se on ilmaus meidän toimintaamme vastaan.

Kalajokilaakso-lehden toimituksen ovelta löytyi aamulla sian pää.

Myöskään Anttila ei tahdo spekuloida enempää sitä, kuka mielenilmauksen takana voisi olla.

– Emme ole käyttäneet enempää energiaa sen miettimiseen, koska ei sitä pysty normaalilla järjellä ymmärtämään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?