Kuva: Ruuhka Nordean konttorin edessä ihmetytti – ”viimeinen niitti”

Veroparatiisiyhtiöihin liittyvät paljastukset ovat saaneet Nordean asiakkaat ottamaan yhteyttä pankkiinsa.

Nordean konttorin edustalla Helsingin Mannerheimintiellä riitti asiakkaita odottamassa konttorin aukeamista kello 10.

5.4.2016 17:00

Nordean Mannerheimintien konttorin edustalla riitti tiistaiaamuna kävijöitä ruuhkaksi asti. Helsinkiläinen Niilo Toivonen kertoo käyneensä aamukymmeneltä siirtämässä tilinsä toiseen pankkiin.

– Nämä veroparatiisijutut olivat viimeinen niitti. Päätin äänestää jaloillani, kun en muutakaan voi tehdä, Toivonen toteaa.

Toivonen kertoo ihmetelleensä muiden paikalla olijoiden kanssa, liittyykö kuhina konttorin edessä veroparatiisipaljastuksiin. Ainakin muutama paikalla ollut asiakas kertoi Toivosen mukaan tulleensa lopettamaan tiliään, osalla tili oli ollut Nordealla jo vuosien ajan.

– Paikalla oli myös asiakkaita, jotka eivät olleet koko uutisesta kuulleetkaan.

Lue lisää: Taloussanomat: Voiko verokohu viedä Nordealta asiakkaita?

Ylen MOT kertoi maanantaisessa ohjelmassaan, että Nordean Luxemburgin yksikkö perusti vuosien 2004 ja 2014 välillä asiakkailleen lähes 400 veroparatiisiyhtiötä Panamaan ja Brittiläisille Neitsytsaarille. Asiakkaiden joukossa on MOT:in mukaan myös suomalaisia.

Nordean lehdistöpäällikkö Anni Hiekkanen vahvistaa, että pankki on saanut yhteydenottoja asiakkailta viime päivien uutisoinnin vuoksi, ja että asiakkaiden kanssa on käyty keskusteluja.

Hiekkanen kertoo, että asia harmittaa Nordeassa todella paljon. Hän haluaa kuitenkin korostaa, ettei uutisiin liittyviä asioita ole hoidettu Suomessa.

– Olemme äärimmäisen pahoillamme mielipahasta, jota tästä on asiakkaillemme koitunut. Haluamme tuoda selvästi esille, että Nordea ei missään tapauksessa hyväksy veronkiertoa. Emme myöskään kannusta asiakkaitamme verojärjestelyihin, joita pidetään veronkiertona, emmekä mahdollista tällaisia järjestelyjä, Hiekkanen vastaa sähköpostitse.

Nordealta toivotaan asiakkaiden ottavan huomioon, että Luxemburgin yksikön toimintaan tehtiin muutoksia vuonna 2009.

– Meidän olisi pitänyt muuttaa toimintatapoja Luxemburgissa jo aikaisemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?