Perussuomalaisten rivit repesivät Kiemungin potkuissa – ulos johtotehtävästä, jatkaa piirihallituksessa

Julkaistu:

Politiikka
Perussuomalaisten piirihallitus erotti varapuheenjohtaja Terhi Kiemungin niukalla ääntenenemmistöllä. Kiemunki jatkaa piirihallituksessa.
Pirkanmaan perussuomalaisten piirihallitus erotti tänään varapuheenjohtajansa Terhi Kiemungin luottamuspulan vuoksi.

Erottamisesta päätettiin äänestyksellä. Toisen varapuheenjohtajan Heikki Luodon mukaan päätös ei ollut yksimielinen.

– Ei se yksimielinen ollut, kuvailee Luoto kokouksen päätöstä Ilta-Sanomille.

Kiemunki toimii luottamustehtävänsä lisäksi kansanedustaja Lea Mäkipään (ps) eduskunta-avustajana.

Myös piirihallituksen tiedottaja Jaana Ristimäki-Anttila kuvailee äänestystä tiukaksi.

– Tiukka äänestys oli. Kokouksessa käytiin perusteellisia keskusteluja rakentavassa mielessä, sanoo Ristimäki-Anttila IS:lle.

Niukkasanainen Ristimäki-Anttila kuvailee erotuksen tapahtuneen ”hyvässä hengessä”. Kiemunki kuuluu yhä Perussuomalaisten puolueeseen sekä Pirkanmaan piirihallitukseen, vaikka menettikin paikkansa Pirkanmaan piirihallituksen varapuheenjohtajana.


KOLMAS varapuheenjohtaja Timo Tukia äänesti Kiemungin erottamisen puolesta.

– Äänestystulos oli 14–11. Tiukka se oli, ei siitä pääse mihinkään, Tukia kertoo IS:lle.

Tukia kertoo, ettei Kiemunki kokenut tehneensä omasta mielestään mitään väärää, että hän on vain joutunut median ajojahdin kohteeksi.

– Totta kai on mielipidevapaus, mutta pitäisi olla myös ajattelun vapaus, että ajattelee, miten avautuu. Ainakin tuommoisessa asemassa oleva, kansanedustajan avustajanakin toimiva. Minä en hyväksy tuommoista, en tiedä olenko sitten niin vanhanaikainen, sanoo Tukia.

Tukia kertoo, että piirihallitus äänesti Kiemungin luottamuksesta pitkän keskustelun jälkeen. Kokous kesti noin neljä tuntia, mutta agendalla oli tiedottaja Ristimäki-Anttilan mukaan myös muitakin asioita.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut Terhi Kiemunkia haastatteluun.

Tähän mennessä tapahtunutta

Kansanedustaja Lea Mäkipään eduskunta-avustaja Terhi Kiemunki aiheutti kohun palmusunnuntaina, kun hän ihmetteli muslimityttöjen virpomista.

Pääsiäisenä Kiemunki puolestaan kirjoitti Uuden Suomen blogissaan, että islam alistaa häikäilemättömästi kaiken alleen. Uusi Suomi poisti kirjoituksen pian julkistamisen jälkeen.

Perjantaina Kiemungin kerrottiin tehneen itsestään tutkintapyynnön, jotta esitutkintaviranomainen tutkisi, täyttääkö hänen kirjoittelunsa rasistisen tai muun rikoksen tunnusmerkkejä. Tapausta ei otettu tutkittavaksi.

Kiemunki kuuluu myös Pirkanmaan perussuomalaisten piirihallituksen työvaliokuntaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt