Kuva: Tietyillä varusmiehillä näkyy hihassa uusi merkki – otettiin käyttöön Santahaminassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kuva: Tietyillä varusmiehillä näkyy hihassa uusi merkki – otettiin käyttöön Santahaminassa

Kaupunkijääkäreille on nyt oma koulutushaaramerkki.

Kaupunkijääkäreille on nyt oma koulutushaaramerkki.

Julkaistu: 30.3.2016 16:31

Kaartin jääkärirykmentissä koulutetaan pääkaupunkiseudun puolustamiseen erikoistuneita kaupunkijääkäreitä. Erikoiskoulutus huomioidaan nyt myös hihaan kiinnitettävässä koulutushaaramerkissä.

KAARTIN jääkärirykmentin Uudenmaan jääkäripataljoonan varusmiesjohtajilla on ollut jo jonkin aikaa hihassaan uusi kaupunkijääkäreiden koulutushaaramerkki. Noin kolmen viikon kuluttua sen saavat käyttöönsä myös pataljoonan tammikuussa aloittaneet kaartinjääkärit, jotka ovat suorittaneet koulutushaaratutkinnon.

– Silloin merkki tulee näkymään esimerkiksi lomavarustuksessa, kertoo Uudenmaan jääkäripataljoonan komentaja everstiluutnantti Marko Kivelä.

AIEMMIN kaartinjääkärit ovat käyttäneet tavallista jääkäreiden koulutushaaramerkkiä. Kuitenkin esimerkiksi laskuvarjo-, rannikko- ja panssarijääkäreillä on omat koulutushaaramerkkinsä. Uudessa merkissä on tiilimuuri kaupungin tunnuksena. Sen päällä on taistelijan perusase rynnäkkökivääri 7.62 RK 95 TP.

Everstiluutnantti Kivelän mukaan merkki edustaa nykyaikaa enemmän kuin klassisia heraldisia perinteitä. Helsingin Santahaminassa on jatkossakin erilaisia koulutushaaramerkkejä, sillä esimerkiksi sotilaspoliiseilla ja kuljettajilla on omat merkkinsä.

Aloite omasta koulutushaaramerkistä tehtiin viime vuoden puolella. Omat merkit ja symbolit ovat olleet armeijoissa aina tärkeitä läpi historian.

– Tunnelma on innostunut. Koulutushaaramerkki nostaa koulutuksen arvoa, Kivelä sanoo.

Tykkää Ilta-Sanomien sivusta Facebookissa!

Tuoreimmat osastosta