Rasismikampanjasta repesi riita kokoomuksen sisällä – Puoluesihteeri: ”Ajoitus ei ollut ehkä ihan täydellinen”

Kansanedustaja Wille Rydman (kok) paheksui oman puoleensa rasisminvastaista kampanjan aloittamista Brysselin terrori-iskun aikana.

Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesosen (vas.) mukaan kansanedustaja Wille Rydman tulkitsee puolueen rasisminvastaisen kampanjan kampanjan viestiä väärin.

24.3.2016 9:04

Kokoomus aloitti tällä viikolla sosiaalisessa mediassa rasisminvastaisen kampanjansa, #ratkaisujarasismiin.

Tiistaina aamupäivällä kokoomus julkaisi Facebookissa neljän ministerinsä kasvokuvilla ryyditetyn kampanjan, jossa vaadittiin konkreettisia tekoja rasismin kitkemiseksi. Jos Facebook-päivitys ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kampanjakuvassa lukee: ”Asennemuutos on tärkeä, muttei yksinään riitä. Rasismin kitkemiseksi tarvitaan konkreettisia tekoja”. Kuvan jakoteksti kuuluu: ”Brysselissä tapahtuu nyt kauheita, mutta samalla on muistettava se rasismi, jota tapahtuu Suomessa joka päivä. Syrjintä, kiusaaminen ja vihapuhe ovat arkea liian monelle.”

Hetkeä aiemmin Brysselissä oli tehty terrori-isku, jossa viimeisimpien tietojen mukaan sai surmansa 31 ihmistä. Terrorijärjestö Isis on ilmoittautunut iskujen tekijäksi.

Brysselissä tapahtuu nyt kauheita, mutta samalla on muistettava se rasismi, jota tapahtuu Suomessa joka päivä. Syrjintä,...Julkaissut Kokoomus 22. maaliskuuta 2016

Kansanedustaja Wille Rydman (kok) paheksui tuoreeltaan oman puoleensa kampanjaa Facebookissa. Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen tästä.

Rydmanin mielestä ”aivan oikeutetusti on muodostunut kuva, kuin kokoomus vähättelisi terrorismia ja terroritekojen keskelläkin kantaisi huolta vain rasismista”.

Tänään on sosiaalisessa mediassa herättänyt aivan ansaittua tuohtumusta se tapa, jolla kokoomuksen virallisilla...Julkaissut Wille Rydman 22. maaliskuuta 2016

Puoluesihteeri Janne Pesosen (kok) mukaan Rydman tulkitsee kampanjan viestiä väärin.

– Emme ole rinnastamassa rasismia ja terrorismia, emmekä väheksy terrorismia. Rydmanin tulkinta on täydellisen väärä.

– Emme myöskään aio lopettaa vastustamasta rasismia tai hyväksymään vihapuhetta sen takia, että tapahtui terrori-isku, Pesonen totesi.

”Ajoitus ei ehkä ollut täydellinen”

Pesonen myöntää, että kampanjaa olisi ehkä voinut siirtää myöhemmäksi.

– Se oli suunniteltu eiliselle (maanantaille). Olisi sen varmaan voinut siirtää, mutta se jäi siirtämättä. Ajoitus ei ollut ehkä ihan täydellinen, mutta se ei tee asiasta väärää, Pesonen sanoi.

Kansanedustaja Rydman oli sen verran tuohtunut puoluetoimiston someviestinnästä, että hän toivoi puoluetta poistamaan ”erittäin epäonnistuneen” rasismikampanjan tai ainakin pyytämään anteeksi kampanjaa, ja Rydman vaati myös puolueen viestintäpäällikkö Pauliina Pulkkisen erottamista.

Puoluetoimiston päällikkö, puoluesihteeri Pesonen ei ole viestintäpäällikköään erottamassa.

– Pidän Willen ukaasia yksityiseen toimihenkilöön kohdistuvana ylilyöntinä. Meillä on täällä muutaman hengen viestintätiimi, joka tekee asioita yhdessä. Itse en julkaisunappia paina, mutta vastaan puoluesihteerinä viime kädessä puolueen viestinnästä ja kokonaisuuksista. Eli se on puoluesihteeri, kenen erottamista vaatii, jos jonkun vaihtamista alkaa vaatia, Pesonen näki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?