Suomen paras tosi-tv-ohjelma

Julkaistu:

Suomen parhaassa tosi-tv-ohjelmassa pääsemme Suomen kiinnostavimmalle työpaikalle. Ohjelma tulee torstaisin TV1:ltä kello 16 ja sen nimi on Eduskunnan kyselytunti.
Formaatti on julma. Ohjelmasta ei putoa yksi osallistuja kerrallaan, vaan kaikki ovat vaarassa pudota tuotantokauden lopussa.

Viime torstain vauhdikkaassa jaksossa tuskin edes huomasi ministerikolmikon Juha Sipilä, Timo Soini ja Alexander Stubb poissaoloa, saati Pekka Haaviston, Kauko Juhantalon tai Jutta Urpilaisen.

Takarivit olivat sen sijaan toiveikkaasti täynnä, tälläkin kertaa turhaan.

Nyt varapuhemies Mauri Pekkarinen lausuu nuo katsojien hyvin tuntemat sanat: ”Pyydän niitä edustajia, jotka haluavat esittää lisäkysymyksen, nousemaan ylös ja painamaan V-painiketta.”

Useat nousevat, mukaan lukien pinkkiin pukeutunut edustaja takarivistöstä. Tv-ruudusta on mahdotonta tunnistaa häntä, eikä se ilmeisesti ole helppoa Pekkarisellekaan. Pinkki jää ilman puheenvuoroa.

Tuore presidenttiehdokasehdokas Matti Vanhanen saa puhua. Tuore puheenjohtajaehdokasehdokas Harry Harkimo puhuu pyytämättä, ja pääsee televisioon sutkauttamalla jotakin mikrofoniin kuulumatonta Saara-Sofia Sirénille.

Tällaista se on työpaikoilla. Samat saavat aina olla äänessä. Voi vain kuvitella, millä nimellä takariviläiset kutsuvat V-painiketta. Todennäköisesti nimellä V-painike.

Punainen väri herättää huomiota ja viestii valtaa, mutta jos neljällä peräkkäin istuvalla naisedustajalla on päällään punaista, se ei herätä eikä viesti. Tytti Tuppurainen erottuu vihreässään jopa takariveiltä.

 

Petteri Orpo on ainoa, joka uskaltaa näpelöidä älylaitettaan tv-katsojien nähden.

Miesten sarjassa erottuu neljä solmiotonta. Yksi heistä on Tuomo Puumala, joka joutuisi nyt olemaan Suomen pääministeri, jos muutama keskustalainen olisi vuoden 2012 puheenjohtajavaalissa äänestänyt toisin.

Tv-ruudun oikean alakulman peittävä viittomakielen tulkki vie Anne Kalmarilta tärkeitä tv-sekunteja.

Ritva Elomaan kollektiivinen itseironia osuu napakymppiin: ”Se on hyvä, että tämä kysymys kysytään monta kertaa, että vastauskin tulee monta kertaa.”

Petteri Orpo on ainoa, joka uskaltaa näpelöidä älylaitettaan tv-katsojien nähden.

Jussi Niinistö pönöttää sen sijaan hallituksen penkillä liikkumatta, vaikka kaikki tietävät, että parasta tosi-tv-ohjelmaa ei palkita Jussi-patsaalla.

Kirjoittaja on epäpoliittinen tarkkailija.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt