Syyte: 21-vuotias nainen yritti murhata poikaystävänsä myrkkyteellä – määrättiin mielentilatutkimukseen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Syyte: 21-vuotias nainen yritti murhata poikaystävänsä myrkkyteellä – määrättiin mielentilatutkimukseen

Espoon käräjäoikeus on määrännyt 21-vuotiaan naisen mielentilatutkimukseen. Syyttäjä vaatii naiselle rangaistusta murhan yrityksestä ja pahoinpitelystä. Syytteen mukaan nainen yritti murhata poikaystävänsä myrkkyteellä.

16.3.2016 11:33

Espoon käräjäoikeuden tänään antaman välituomion mukaan nainen on tehnyt ruumiillista väkivaltaa seurustelukumppanilleen. Oikeus katsoo myös, että nainen on antanut miehelle huumaamistarkoituksessa teehen liuotettuna unilääkettä.

Oikeus pitää myös selvitettynä, että unilääkkeen antamisen jälkeen nainen löi miestä lukuisia kertoja keittiöveitsellä. Oikeus katsoo, että nainen oli toiminnallaan aiheuttanut miehelle hengenvaaran. Oikeuden välituomiosta käy ilmi, että nainen oli lyönyt miestä veitsellä 19 kertaa yläselkään, niskaan ja hartioihin.

Oikeus määräsi naisen mielentilatutkimukseen. Mielentilatutkimusta pyysi naisen puolustus. Vasta mielentilatutkimuksen jälkeen oikeus ottaa kantaa rikosnimikkeisiin ja niistä mahdollisesti koituviin seuraamuksiin.

Syyttäjän mukaan teon motiivina oli mustasukkaisen ja mieheen ripustautuneen naisen kosto parisuhteen päättämisestä.

Syytetyllä naisella ei ole rikostaustaa. Hän on opiskellut kaupallista alaa ja kävi tekoaikaan töissä.

Nainen kiisti oikeudessa murhan yrityksen. Hän myönsi teon törkeänä pahoinpitelynä ja sanoi puolustaneensa itseään. Hän kiisti myös myrkyttäneensä miehen teejuoman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?