Kolumnisti teki rikosilmoituksen Teemu Selänteen kertomasta raiskauksesta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kolumnisti teki rikosilmoituksen Teemu Selänteen kertomasta raiskauksesta

Teemu Selänteen julkaisemasta kirjoituksesta nousi kohu.

Julkaistu: 8.3.2016 17:29

Valomerkki-lehden kolumnisti pyytää poliisia selvittämään ja tarvittaessa tutkimaan jääkiekkoilija Teemu Selänteen kertoman alaikäisen raiskauksen.

Pääkaupunkiseudun seurakuntien Valomerkki-lehden kolumnisti Samuli Suonpää kertoo rikosilmoituksen tekemisestä tiistaina julkaistussa kirjoituksessaan.

Suonpää kertoo IS:lle, että hän teki sähköisen rikosilmoituksen poliisin nettipalvelussa maanantaina. Hän sanoo haluavansa varmistaa, että mahdollinen alaikäiseen kohdistunut raiskaus tulee tutkituksi.

– Tarkoitukseni ei ole väittää, ettei Selänne olisi puhunut totta. Hänellä ei ole myöskään velvollisuutta puhua medialle, mutta ehkä hänen olisi syytä kertoa poliisille, Suonpää sanoo.

Entinen jääkiekkoilija Teemu Selänne kertoi tammikuussa blogissaan, että hänen ystävänsä alaikäinen tytär on joutunut turvapaikanhakijoiden raiskaamaksi. Sittemmin Yle on kyseenalaistanut Selänteen kertomuksen.

Selänne ei ole kertonut julkisuudessa tarkempia tietoja kertomastaan tapauksesta.

”Mikäli Selänteen kuvaama tapahtuma on tosi, kyse on törkeästä raiskauksesta, jossa uhri on alaikäinen lapsi. Pyydän poliisia selvittämään, onko rikos tapahtunut sekä tarvittaessa käynnistämään tutkinnan syyllisten saattamiseksi tuomittavaksi,” Suonpää kirjoittaa tekemässään ilmoituksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?