Poliisi kulki suden jäljillä Raisiossa – eläin jolkotteli kaupungissa keskellä kirkasta päivää

Julkaistu:

Eläin ei ole käyttäytynyt aggressiivisesti tai lähestynyt ihmisiä.
Poliisi on tänään saanut useita ilmoituksia Raisiossa Kaanaan ja Tikanmaan alueilla liikkuvasta mahdollisesta sudesta. Havaintojen mukaan eläin on kulkenut niin sanotun asuntomessualueen poikki kohti Tikanmaata.

Viimeisin havainto eläimestä tehtiin Raisiontien ja Kaanaantien risteyksestä, jolloin kuono osoitti edelleen kohti Tikanmaata.

Poliisi ja riistamiehet selvittivät aluksi, oliko kyse todella sudesta vai suden näköisestä koirasta. Eläin ei ollut käyttäytynyt aggressiivisesti tai lähestynyt ihmisiä.

Nyt petoasiantuntijat ovat jälki- ja näköhavaintojen perusteella varmistaneet, että kyseessä oli lähes täysin varmasti susi. Poliisin tekemien havaintojen perusteella susi on poistunut Raisiosta kohti haja-asutusaluetta.

Tammikuun lopulla Ylä-Savossa Kiuruveden keskustassa jahdattiin yksinäistä kulkurisutta, jonka oli nähty saaneen autosta kylkeensä ja törmänneensä lähes koulun seinään. Riistanhoitoyhdistyksen mukaan Ylä-Savoon on pesiytynyt taajamasusi-ilmiö, jossa ruokaa vaille jääneet sudet pyörivät asutusten liepeillä yksin ja pareittain.

Riista- ja kalatalouden tutkimuskeskuksen tammikuussa 2015 tehdyn arvion mukaan Suomen susikannan koko oli 220–245 sutta. Arvio vähimmäiskannasta julkaistaan tammi–helmikuussa.

Tammikuussa Koillis-Helsingissä levisi huhu, että Malmin lentokentällä oli havaittu kaksi sutta. Lopulta selvisi, että kyseessä olivat karanneet huskyt.

Viime vuoden joulukuussa poliisi pyysi havaintoja, kun koulubussi törmäsi Lopella yhteen tai useampaan suteen tai isoon koiraan. Kukaan kyydissä ollut ei loukkaantunut.