Aivovamma 600 euron vuoksi – näin uhri kertoi raa’asta pahoinpitelystä: ”Sit se löi, se löi, se löi...” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Aivovamma 600 euron vuoksi – näin uhri kertoi raa’asta pahoinpitelystä: ”Sit se löi, se löi, se löi...”

Raa’an pahoinpitelyn uhriksi joutunut 1989 syntynyt mies kertoi poliisikuulustelussa versionsa tapahtumien kulusta. Katso Rikos-TV:n raportti tapahtuneesta.

11.2.2016 10:50

Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään huhtikuun puolivälissä tapausta, jossa miesjoukon epäillään ryöstäneen ja hakanneen 27-vuotiaan miehen Mäkelänrinteen uimahallin parkkipaikalla.

Uhri sai pahoinpitelyn seurauksena vakavan aivovamman, jonka pysyvyyttä ei ole vielä voitu arvioida.

Uhrin asianajaja Maija Häyrinen pitää mahdollisena, että jos aivovamma todetaan pysyväksi ja työkyvyttömyys jää elinikäiseksi, syytetyiltä vaaditaan vähintään satojen tuhansien eurojen korvauksia ansionmenetyksistä.

Katso yllä olevalta videolta ISTV:n Rikos-TV:n raportti tapahtuneesta. Videolla muun muassa näytetään, mitä uhri kertoi pahoinpitelystä poliisikuulustelussa.

”Juteltiin kuin vanhat kaverit”

Epäilty rikos tapahtui viime vuoden lokakuussa. Uhri hakattiin ja jätettiin Mäkelänrinteen uimahallin parkkipaikalle makaamaan.

Vuonna 1989 syntynyt uhri houkuteltiin paikalle tekaistun huumekaupan varjolla. Hän tapasi parkkipaikalla tuttunsa, 24-vuotiaan miehen, joka oli luvannut järjestää kannabista.

– Se tuli mun luo pyörällä, juteltiin kuin vanhat kaverit, kertoi uhri poliisikuulustelussa.

Tutun lisäksi paikalle tuli muitakin, uhrille entuudestaan tuntemattomia miehiä. Poliisin esitutkinnan perusteella 24-vuotias mies oli sopinut etukäteen näiden miesten kanssa uhrin ryöstämisestä.

Uhri kertoi poliisikuulustelussa saaneensa ensimmäiseksi pippurikaasua kasvoilleen. Sitten hänen kimppuunsa käytiin.

– Siinä vaiheessa mä näin kaverini juoksevan ja mulle tuli semmoinen toivo, että okei, tämä voi järjestyä. (...) Se ei vaan auttanut mua. Se tuli mua päin suoraan ja löi.

Uhri kaatui ja häntä alettiin potkia ja lyödä.

– Sit se löi, se löi, se löi, se löi... En pystynyt puolustamaan itseäni, sen jälkeen mä sammuin siinä. Mä sammuin ihan siinä.

Uhkailevia viestejä

Kun uhri tuli tajuihinsa parkkipaikalla, miehet olivat kadonneet. Kateissa oli myös 600 euroa hänen taskustaan ja kännykkä.

– Mä en tiennyt missä mä oon. En tiedä miten kauan mä olin siellä jumittanut. En muista miten pääsin liikkelle tai kotiin. (...) Mä muistan kun koputin porukoiden kämpän oveen. Mä muistan vaan, kun mun pikkubroidi ja siskot avasi mulle oven, mä muistan niiden naamat. Sen jälkeen multa lähti kokonaan muisti.

Todistajana kuultu uhrin sukulainen kertoi poliisille, kuinka uhri kömpi sekavana kotiinsa. Sukulaisen mukaan uhri oli lähtenyt ulos vain alle puoli tuntia aiemmin.

– Sisään tullessaan hän oli huonossa kunnossa. Silmät seisoi päässä ja haritti. Kädet roikkuivat vetelänä sivuilla, jalat olivat ihan vinossa eikä hän pystynyt kävelemään. Hänet talutettiin sänkyyn ja silloin soitin hänelle ambulanssin.

Sukulaiset epäilivät, että uhri olisi ollut ulkona 24-vuotiaan tuttunsa kanssa. He yrittivät soittaa kyseiselle miehelle, mutta mies hylkäsi kaikki puhelut ja hänen numerostaan lähetettiin perään uhkailevia viestejä:

”Welcome. Mä voin kyl heti aamulla tulla teille käymään mun sedän moottoripyöräjengin kaa.”

24-vuotiasta miestä syytetään nyt törkeästä ryöstöstä. Hänellä on ennestään pitkä rikoshistoria.

Uhri oli pahoinpitelyn jälkeen kymmenen päivää tehohoidossa. Hänellä on ollut saamiensa vammojen vuoksi ongelmia puheenmuodostuksessa ja liikkumisessa.

Asiaa käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa 18. ja 20. huhtikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?