Karjalainen: Perussuomalaisten kansanedustaja vaatii lisää katupartioita - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Karjalainen: Perussuomalaisten kansanedustaja vaatii lisää katupartioita

Perussuomalaisten kansanedustajan Pentti Oinosen mielestä turvallisuustilanne on niin vakava, että poliisin ja ministeriön pitäisi perustaa kansalaispartioita.

Kansanedustaja Pentti Oinonen (ps)

14.1.2016 5:00

– Kansalaisten turvallisuustilanteen ollessa näin vakava kansanedustajana vaadin sisäministeriötä ja poliisia perustamaan vapaaehtoiset kansalaispartiot, jotka toimivat viranomaisten apuna takaamassa kansalaisten turvallisuutta. Lähtökohtana kuitenkin on, että kaiken partiotoiminnan on oltava laillista. Omalta puoleltani minä toivotan kansalaispartiot tervetulleiksi koko Suomeen ihan kansalaisten turvallisuuden takia, Oinonen kirjoittaa sanomalehti Karjalaisessa tänään julkaistussa mielipidekirjoituksessa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoo Karjalaiselle, ettei Oinosen mielipidekirjoitus ole eduskuntaryhmän kanta. Keskiviikkona Terho vastasi STT:n kysymykseen katupartioista, ettei kansalaisia voi kieltää kulkemasta kadulla.

Oinonen paheksuu mielipidekirjoituksessaan esimerkiksi huomion kiinnittämistä katupartiointiin osallistuneiden henkilöiden rikostaustaan.

– Jos rangaistus on kärsitty, niin rikos on anteeksiannettu ja sillä sipuli. Tästä periaatteesta Suomen oikeuslaitos lähtee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?