Kotimaa

Katsojat suuttuivat uudenvuoden konsertin yllättävästä katkeamisesta – näin Yle selittää tapahtuneen

Julkaistu:

Aiheutti ihmetystä
Uudenvuoden konsertti Wienistä –televisiolähetys katkesi yllättäen Ylen TV1:n kanavalla tänään iltapäivällä. Sosiaalisessa mediassa on ihmetelty syytä.
Perinteikäs uudenvuodenkonsertti alkoi suorana lähetyksenä kello 12.30 ja sen oli määrä päättyä kello 15.00. Lähetys päättyikin kello 15.00, mutta konsertti ja päätöskappale Radetzky-marssi olivat yhä kesken.

Kanavalta alkoi seuraavaksi uutislähetys. Tämä aiheutti sosiaalisessa mediassa suurta ihmetystä.

– Lähetys Wienistä lopetettiin kesken kappaleen. Käsittämätöntä! Miksi ihmeessä? Tuleeko areenaan?, twiittasi J.T Rautio.

– Nyt puuttui pelisilmää ja tilannetajua ohjaamossa. #uudenvuodenkosertti on kerran vuodessa, uutiset kymmenkunta kertaa päivässä, twiittasi Samuli Moisander.Jos et näe twiittejä, näet ne tästä ja tästä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ohjelmapäällikkö kertoo, miksi lähetys katkesi

Ulkomailta lomareissulta tavoitettu Yle TV1:n ohjelmapäällikkö Pentti Väliahdet kertoo selkeän syyn sille, miksi lähetys katkaistiin kesken kaiken.

– Syy on yksinkertaisuudessaan se, että konsertin järjestänyt taho on ilmoittanut konsertin tietynmittaiseksi. Ja sen mitan mukaan olemme sijoittaneet ohjelman tiettyyn ohjelmaväliin. Ja nyt se (konsertti) onkin ollut 4–5 minuuttia pidempi kuin on ilmoitettu, Väliahdet sanoo.

Hän sanoo, että ”tällaisina isoina pyhäpäivinä” uutislähetys oli etukäteen automatisoitu alkamaan tarkalleen kello 15, minkä takia konsertti jäi kesken ja uutislähetys alkoi. Väliahdetin mukaan tieto konsertin pidentymisestä tuli niin myöhään, ettei Yle ehtinyt enää reagoida asiaan. Ylen henkilökuntaa oli juhlapyhänä tavallista vähemmän töissä.

– Ei tällaista olisi tietysti tapahtunut, jos kysymys olisi ollut arkipäivästä tai normaalista viikonlopusta.

– On äärimmäisen harvinaista ylipäätään, että tällaista tapahtuu. Prosessiin ei ole osattu millään lailla reagoida. Ei ole osattu muodostaa varaprosessia. Aina kun asiat tulevat eteen, niin eiköhän niitä osata korjata ja suuntaa muuttaa. Maailmahan ei ole täydellinen. Yritetään tehdä siitä parempi. Ja jokaisesta asiasta oppii, Väliahdet sanoo.

Hän lupaa, että asiaa käsitellään Ylen sisällä vielä lähitulevaisuudessa.

– Käymme totta kai läpi, miten tällaisissa tapauksissa jatkossa toimitaan, kun on kyse suorasta lähetyksestä ja ilmoitetusta kestosta, joka tällaisina pyhinä saattaa olla pidempi kuin meille on ilmoitettu, Väliahdet selvittää.

Ohjelma nähdään uusintana huomenna

Väliahdet kertoo, että Wienin filharmonikkojen perinteinen Strauss-konsertti nähdään uusintana Ylen Teema-kanavalta lauantaina kello 17.30. Uusintalähetyksessä on mukana myös puuttuvat 4–5 minuuttia.

– Teemalta näkyy huomenna kello 17.30 lähtien kokonaisuudessaan myöskin nämä puuttuneet 4-5 minuuttia, jotka jäivät TV1:ltä uutislähetyksen vuoksi näkemättä, Väliahdet sanoo.

Hän sanoo, että konsertti näkyy kokonaisuudessaan myös Ylen Areenassa varmuudella huomisen uusintalähetyksen jälkeen. Nyt Areenassa näkyy tänään televisiossa nähty versio, josta puuttuu konsertin loppu.Jos et näe twiittiä, näet sen tästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt