Kotimaa

Autoilija näki tummiin pukeutuneen kiipeilemässä sillan kaiteella – viranomaiset käynnistivät vesistöetsinnät Jyväskylässä

Julkaistu:

Pelastustehtävä
Pelastuslaitos ja poliisi tutkivat, hyppäsikö ihminen järveen korkealta sillalta Jyväskylässä. Sukeltajien etsinnöistä huolimatta ketään ei löytynyt yön pimeimpinä tunteina.
Keski-Suomen pelastuslaitos sai sunnuntaina aamuyöstä hälytyksen Siltakadulle Jyväskylään klo 3.38. Myös poliisi lähti paikalle.

– Ohi ajanut autoilija teki ilmoituksen, koska hän epäili ihmisen mahdollisesti hypänneen sillalta Jyväsjärveen, palomestari Juha Hård kertoo Ilta-Sanomille.

Hårdin mukaan kyseiseltä sillalta on aiemminkin hypätty veteen.

Kuokkalan silta on hyvin näkyvällä paikalla Jyväskylän kaupunkikuvassa. Sillan ylittävän kadun nimi on Siltakatu. Sillalta on yli kymmenen metrin pudotus veteen. Vuonna 1990 kolme miestä hukkui Jyväsjärveen hypyn jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Meiltä lähti paikalle johtoauto, sukellusyksikkö ja ambulanssiyksikkö paikalle. Sukeltajat etsivät, mutta ketään ei löydetty, Hård sanoo.

Mahdollinen tutkinta siirtyy poliisille

Sisä-Suomen poliisilaitoksen mukaan ilmoituksen tehnyt autoilija oli vielä palannut katsomaan sillalle, näkyykö henkilöä paikalla, mutta autoilija ei ollut nähnyt enää häntä.

– Kyseessä oli ilmoituksen mukaan tummiin vaatteisiin pukeutunut henkilö, joka oli kiipeillyt sillan kaiteilla, ylikonstaapeli Mika Koskinen Sisä-Suomen poliisilaitoksen tilannekeskuksesta kertoo.

Koskisen mukaan autoilija toimi oikein tehdessään heti ilmoituksen tilanteesta.

Hänen mukaansa vielä ei ole selvinnyt, palasiko kaiteilla kiipeillyt henkilö sittenkin sillalle, vai hyppäsikö hän veteen.