Aarnio-jutun kuulustelija viestitteli Malmin naiselle: ”Tunteistamme toisiamme kohtaan olemme tehneet asioita” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Aarnio-jutun kuulustelija viestitteli Malmin naiselle: ”Tunteistamme toisiamme kohtaan olemme tehneet asioita”

Jari Aarnion jutussa syytettynä oleva ”Malmin nainen” kieltäytyi kommentoimasta oikeudessa keskusrikospoliisin (KRP) kuulustelijan viestittelyä. Kuulustelija puolestaan kertoi avustaneensa naista remonttia varten otetulla pankkilainalla.

Aarnio-oikeudenkäynti on jatkunut Helsingin käräjäoikeudessa.­

15.12.2015 15:47 | Päivitetty 15.12.2015 15:50

Törkeistä huumerikoksista syytetty ”Malmin nainen” toi aiemmin itse esiin oikeudessa, että KRP:n rikosylikonstaapeli oli lahjoittanut hänelle muun muassa skootterin ja rahaa. Hän väitti myös, että KRP painosti häntä puhumaan Aarnion päälle. Sen jälkeen oikeudessa on kuultu myös kuulustelut tehtyä rikosylikonstaapelia ja käyty läpi tämän Malmin naiselle lähettämiä hempeitä tekstiviestejä.

– Minun ei tarvitse vastata tekstiviesteistäni. En tule vastaamaan yhteenkään kysymykseen, nainen sanoi tänään oikeudessa.

Hänen kuulemisensa loppui lyhyeen, koska hän kieltäytyi vastaamasta kaikkiin jatkokysymyksiin.

"Sinäkö olit rahaa tiputtanut?"

Käräjäoikeus jatkoi myös kuulustelijana toimineen rikosylikonstaapelin kuulustelemista. Oikeudessa käytiin läpi teksti- ja sähköpostiviestejä, joista kävi ilmi hänen ja Malmin naisen läheisiksi käyneet välit. Poliisimies tuki Aarnion rikoskumppaniksi epäiltyä naista myös taloudellisesti.

Esimerkiksi 30. kesäkuuta 2015 käytiin seuraava viestinvaihto:

Nainen: Moi, sinäkö olit rahaa tiputtanut mulle?

Poliisimies: Suoritan ilmaisjakelua Pihliksessä aamuisin.

Nainen: Jep, huomasin. Mikäs säätiö sun toimintaa tukee?

Poliisimies: ”Pelasta yksi ihminen, pelastat maailman.”

Viesteissä keskustellaan myös muun muassa 1 500 euron lainaamisesta pojan matkaa varten ja siitä, kuinka naisen mielestä on noloa ottaa vastaan apua KRP:n kuulustelijalta.

Rikosylikonstaapeli sanoi oikeudessa, ettei hänelle itselleen jää juuri rahaa yli palkastaan. Tänä vuonna hän ei ole saanut myöskään ylityökorvauksia eikä päivärahoja. Syyttäjä ihmetteli, että miten hänellä sitten on ollut varaa auttaa kuulusteltavaansa.

– Olen hakenut pankista 20 000 euroa lainaa remonttiin ja ottanut sieltä käyttörahaa, mies sanoi.

Uskoi syytteiden kaatuvan

Rikosylikonstaapeli viestitteli naiselle myös uskovansa, etteivät tämän syytteet mene läpi ja että ”taitavat tuomarit kirjoittavat siitä hyvät perustelut”.

Viime kesänä lähettämässään viestissä poliisimies kirjoitti:

”Tunteistamme toisia kohtaan olemme tehneet asioita, joita muut varmasti ihmettelevät. Katumukselle ei ole niissä nyt sijaa eikä koskaan saa tulla olemaan.”

– Ei tästä kauhean epäselväksi jää, mistä kysymys, rikosylikonstaapeli vastasi syyttäjän kysymykseen viestin merkityksestä.

Kukaan ei kuitenkaan oikeudessa väittänyt tai kysynyt, oliko suhde intiimi. Poliisimies itse on sanonut auttaneensa Malmin naista hyvää hyvyyttään.

Alkusyksystä tänä vuonna Malmin nainen kuitenkin suuttui rikoylikonstaapelille ja viestitti ”vihaavansa” tätä ja luulleensa että tämä olisi ollut ainoa ihminen krp:ssä.

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi kysyi, mitä tässä vaiheessa oikein tapahtui.

– En tiedä, rikosylikonstaapeli vastasi lyhyesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?