Poliisi tutki kahta epäiltyä alaikäisen raiskausta Säynätsalossa – syytteitä ei nosteta

Poliisi tutki Säynätsalossa lokakuussa kahta epäiltyä raiskausta, jossa epäiltyinä oli kaksi eri alaikäistä henkilöä. Myös kaksi eri uhria olivat alaikäisiä.

9.12.2015 16:42

Tapaukset menivät syyteharkintaan. Syyttäjä on tehnyt molemmissa asioissa keskiviikkona syyttämättäjättämispäätökset.

Kihlakunnansyyttäjä Marika Visakorpi Sisä-Suomen syyttäjänvirastosta kirjoittaa tiedotteessaan, että epäillyt olivat alaikäisiä turvapaikanhakijoita. Toisen tapauksen osalta on epäilty myös lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä.

”Syytteet on jätetty nostamatta sillä perusteella, ettei asiassa ole ollut todennäköisiä syitä rikoksista epäiltyjen syyllisyyden tueksi. Asiassa ei ole ollut riittävää näyttöä siitä, että osapuolet olisivat olleet seksuaalisessa kanssakäymisessä väkivaltaa tai muutakaan raiskauksen tunnusmerkistön täyttävää menettelyä käyttäen. Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ei syytettä ole nostettu lisäksi siitä syystä, ettei osapuolten iässä sekä henkisessä ja ruumiillisessa kypsyydessä ole ollut suurta eroa”, tiedotteessa kirjoitetaan.

– Seksuaalista kanssakäymistä on ollut, mutta näyttöä pakottamisesta ei ollut. Osapuolten näkemykset eroavat toisistaan, Visakorpi sanoo IS:lle.

Poliisin mukaan epäillyt olivat 17-vuotiaita nuoria miehiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?