Välikohtaus mielenosoituksessa Helsingissä – poliisi poisti pastorin paikalta

Poliisi poisti pastori Kai Sadinmaan EU:ta ja ”hallitsematonta” maahanmuuttoa vastustavasta mielenosoituksesta.

6.12.2015 16:58

Helsingin poliisi kertoo, että itsenäisyyspäivän mielenosoitukset ovat sujuneet toistaiseksi rauhallisesti. Ainoastaan yksi henkilö on jouduttu poistamaan Kansalaistorin mielenosoituksen tieltä.

Ilta-Sanomat tavoitti Kansalaistorilta poistetun pastorin Kai Sadinmaan. Hän kertoo pitäneensä yksin hiljaista mielenosoitusta.

– Seisoskelin siellä yksin. Ei mitään sen kummempaa. Minut kyllä havaittiin mielenosoittajien keskuudessa, Sadinmaa kertoo Ilta-Sanomille.

– Poliisi poisti minut siitä. Varmaan katsoivat, että tunteet kuumenivat siellä yleisössä ja katsoivat sitten parhaaksi ohjata minut tiukasti muualle.

Yllä olevalla videolla näkyy, kuinka Sadinmaa osoitti mieltään sunnuntaina.

Pappi ja kirjailija Kai Sadinmaa ilmaisi mieltään turvapaikanhakijoiden puolesta mielenosoituksessa, jossa vastustettiin ”hallitsematonta” maahanmuuttoa.

Kansalaistorilla järjestetty mielenosoitus kulkee nimellä Itsenäinen Suomi 2015. Tilaisuuden avasi perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari.

Mielenosoittajat kannattavat Suomen eroa Euroopan unionista ja vastustavat ”hallitsematonta” maahanmuuttoa.

Sadinmaa: ”Rakasta maahanmuuttajaa”

Kai Sadinmaalla oli mukanaan kyltti, jossa luki ”Rakasta maahanmuuttajaa!”.

Hän on aiemminkin ilmaissut mielipiteitään turvapaikanhakijoiden puolesta, muun muassa Torniossa lokakuussa järjestetyssä Rajat kiinni! -mielenilmauksessa.

Rikoskomisario Toni Uusikivi Helsingin poliisista vahvistaa Ilta-Sanomille, että pastoriksi pukeutunut henkilö on jouduttu poistamaan paikalta.

– Hän on häirinnyt ilmoitettuja tilaisuuksia ja sen takia hänet poistettiin paikalta. Mistään rikoksesta häntä ei kuitenkaan epäillä, Uusikiva sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?