Stubb vaatii rangaistusta limsanheittäjälle

rac

Julkaistu:

Tampereen limsaisku
Hyökkäys oli asianomistajarikos.
Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) vaatii Yleisradion tiedon mukaan rangaistusta henkilölle, joka heitti hänen päälleen mukillisen virvoitusjuomaa.

Hyökkäys tapahtui maanantaina Tampereella Linkosuon kahvilassa.

Stubb vahvistaa avustajansa välityksellä IS:lle Yleisradion tiedon, ”mutta ei halua tässä vaiheessa sen enempää kommentoida esitutkintavaiheessa olevaa asiaa”.

Kyseessä on ns. asianomistajarikos, jolloin asianomistajalla eli tässä tapauksessa Stubbilla oli aloiteoikeus syytteen nostamisen suhteen.

Se poikkeaa virallisen syytteen alaisesta rikoksesta, jossa virallinen syyttäjä voi nostaa syytteen ilman asianomistajan myötävaikutusta.

Esimerkiksi henkeen ja terveyteen kohdistuvista rikoksista viisitoista vuotta vanhempaan ihmiseen kohdistunut lievä pahoinpitely on asianomistajarikos, samoin kuin vammantuottamus.

Myös näpistely on asianomistajarikos.

Isku avoimessa kahvitilaisuudessa

Kahvilassa oli käynnissä Stubbin avoin kahvitilaisuus, kun paikalle ilmestyi tummanvihreässä maastotakissa punaolkalaukkuinen nuori mies, ilmeisesti vakaumukseltaan kommunisti, joka oli hankkinut McDonald’silta pahvimukillisen Coca-Cola -merkkistä juomaa.

Hän heitti juoman Stubbin päälle ja huusi iskulauseita.

Nuori mies otettiin vastarintaa tekemättömänä kiinni verekseltään Stubbin turvamiesten toimesta.

Poliisi vapautti hänet myöhemmin samana päivänä.

Stubb kykeni jatkamaan tilaisuutta kuivailtuaan itseään.

Tampereen kommunistiset nuoret julkaisivat hyökkäyksestä videon Facebook-sivuillaan, mutta sanoutuivat siitä järjestönä irti.

Videolla valtionvarainministeri Alexander Stubb (kok) kommentoi limsaiskua. Video on julkaistu 1. joulukuuta 2015.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt