Kotimaa

Video: Heinolan Rajat kiinni! -mielenosoitukseen ei tullut ketään – tyhjällä torilla puhalsi vain hyytävä tuuli

Julkaistu: , Päivitetty:

Heinolan torilla ei nähty lauantai-iltana maahanmuuttoa vastustavia mielenosoittajia eikä maahanmuuton vastustajien vastustajia.
Sosiaalisessa mediassa levitetyn tiedon mukaan Heinolassa piti olla lauantai-iltana maahanmuuttoa vastustava Rajat kiinni! -mielenosoitus. Osallistujia piti tulla ”Lahdesta asti”.

Mielenosoituksen oli määrä alkaa Heinolan torilla iltayhdeksältä.

Määräaikaan mennessä torille ei ilmestynyt yhtään mielenosoittajaa eikä vastamielenosoittajaa. Tyhjällä, pimeällä torilla puhalsi hyytävä tuuli. Lämpötila oli kolmen plusasteen tienoilla.Myös lähistöllä sijaitsevan vastaanottokeskuksen ympäristö oli hiljainen eikä lähikaduilla liikkunut ihmisiä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisi oli kuitenkin näkyvästi paikalla. Heinolan keskustassa poliisi liikkui kolmen autopartion voimin.

Poliisin mukaan mielenosoitukseen olisi Facebookissa ilmoittautunut ennakkoon kolme ihmistä. Mikäli nämä olisivat saapuneet paikalle, olisi poliisin vahvuus ollut yksi partio kutakin mielenosoittajaa kohden.

Jutun alussa olevalla videolla Ilta-Sanomien toimittaja Tuomas Mannisen raportti Heinolan torilta.

Torin tapahtumista kiinniottoja

Poliisi tiedotti aiemmin, että kolmen ulkomaalaistaustaisen epäillään ahdistelleen 17-vuotiasta tyttöä perjantaina Heinolan torilla. Sivulliset hälyttivät poliisin paikalle kello 19–20. Kiinniotetuista henkilöistä kaksi oli täysi-ikäisiä ja yksi alaikäinen. Poliisi passitti kaksi epäiltyä putkaan.

Yksikönjohtaja Sirkku Lindstam Viittakivi Oy:n Heinolan vastaanottokeskuksesta kertoi lauantaina Ilta-Sanomille, että Heinolan torilla aiemmin kiinni otetut, pahoinpitelystä epäillyt nuoret miehet ovat turvapaikanhakijoita. Vastaanottokeskus sai perjantai-iltana poliisilta tiedon torin tapahtumista.

Lindstamin mukaan Heinolan torilla oli tätä ennen tapahtunut myös toinen tapaus, josta sivullinen oli ilmoittanut poliisille. Lindstamin tietojen mukaan kyseisessä tapauksessa epäillään, että alaikäiselle olisi annettu alkoholia. Lindstam kertoo, että myös tässä tapauksessa mukana ollut mies on turvapaikanhakija Heinolan vastaanottokeskuksesta.