Supo: Suomesta viety lapsia Isisin oppiin – ”Tarkoituksena kasvattaa uutta jihadistien sukupolvea”

Suomesta on lähtenyt lapsiperheitä terroristijärjestö Isisin riveihin, kertoo Suojelupoliisi.

Suojelupoliisin mukaan Isis-terroristijärjestön riveihin on lähtenyt Suomesta kokonaisia perheitä.

21.11.2015 7:15

Suojelupoliisin mukaan Suomesta on lähtenyt ääri-islamistisen Isis-terroristijärjestön riveihin kokonaisia perheitä ja perheiden ”hyvinkin pieniä lapsia.”

– Tarkoituksena on kasvattaa uutta jihadistien sukupolvea, Suojelupoliisista kuvattiin muuttoliikettä Ilta-Sanomille perjantaina.

Isisin riveihin tai vaikutuspiiriin päätyneet eurooppalaiset lapset nousivat otsikoihin viimeksi perjantaina. Brittiläinen Daily News kertoi verkkosivuillaan, että Pariisin perjantaisten terrori-iskujen suunnittelussa avainroolissa ollut belgialainen Abdelhamid Abaaoud, 27, vei viime vuonna 13-vuotiaan Younes-pikkuveljensä Syyriaan Isisin riveihin.

Daily News -lehden haastattelemat lähteet kertoivat Abaaoudin motiivina olleen sen, että pikkuveli oli eurooppalaistunut liikaa ja tämä piti vihkiä jihadismiin.

Abdelhamid Abaaoud sai surmansa keskiviikkona, kun Ranskan poliisi ampui hänet piiritystilanteessa. Pikkuveljen olinpaikasta ei ole tietoa. 13-vuotias Younes Abaaoud on tiettävästi nuorin Isis-taistelijaksi rekrytoitu.

Isisin riveihin menty eniten

Suojelupoliisin ylitarkastaja Tuomas Portaankorva arvioi reilu neljä viikkoa sitten Helsingin Sanomille (HS 19.10), että Suomesta on lähtenyt Syyrian sotaan noin 70 ihmistä.

– Isisin riveihin on menty eniten, mutta on menty muihinkin ryhmiin, Portaankorva kommentoi tuolloin Helsingin Sanomille.

Yhdysvaltalainen uutiskanava CNN kertoi syyskuussa 2014, että Suomesta on lähtenyt muslimiväestön kokoon suhteutettuna eniten jihad-taistelijoita Syyriaan. Tuolloin lähtijöiden määräksi arvioitiin 30.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?