16-vuotiaalle raiskaajalle 2 vuotta vankeutta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

16-vuotiaalle raiskaajalle 2 vuotta vankeutta

Julkaistu: 12.11.2015 10:23

15-vuotias tyttö kuuli takanaan askelia ja kääntyi. 16-vuotias tarttui rinnuksiin, repi pensaikkoon ja raiskasi.

Helsingin hovioikeus tuomitsi 16-vuotiaana 15-vuotiaan tytön raiskanneen pojan kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen nuorena henkilönä tehdystä raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Hovioikeuden mukaan seksuaalirikokset olivat hyvin vakavia ja niissä oli suunnitelmallisia piirteitä. Teot kohdistuivat sattumanvaraisesti valikoituun ennalta tuntemattomaan tyttöön, jolle aiheutui teosta vakavia psyykkisiä seurauksia.

Teko oli seksuaalisesti kokemattomalle tytölle kipeä ja äärimmäisen järkyttävä. Tyttö kärsii traumaperäisestä stressihäiriöstä ja on tarvinnut kuukausien ajan apua selvitäkseen.

Poika lähti seuraamaan tyttöä junasta. Kävelytiellä tyttö kuuli takanaan askelia ja kääntyi katsomaan, jolloin poika tarttui rinnuksista kiinni ja repi tytön pensaikkoon tytön yrittäessä potkia ja huutaessa apua. Teon aikana tyttö huusi ja pyysi lopettamaan, mutta poika repi vaatteet ja painoi tytön takaisin maahan.

Teon jälkeen poika poistui Romaniaan. Hänet on käräjäoikeuden mukaan tarkoitus lähettää Romaniaan rangaistuksen täytäntöönpanoa varten.

Käräjäoikeus päätyi aiemmin samaan ratkaisuun kuin nyt Helsingin hovioikeus.

Rikokset tapahtuivat kesäkuussa 2014. Poika tuomittiin korvaamaan tytölle kivusta ja särystä 7 000 euroa sekä kärsimyksestä 5 000 euroa.

Hovioikeudessa poika vaati, että tuomio olisi annettu ehdollisena. Hän vetosi siihen, ettei hän ole aiemmin syyllistynyt rikoksiin ja hänen elämäntilanteensa on vakiintunut. Hän on kihloissa ja menossa naimisiin.

Poika täytti pari kuukautta tekoa myöhemmin 17 vuotta.

Hovioikeus totesi, ettei sille ole esitetty mitään selvitystä elämäntilanteen kohentumisesta ja työtilanteesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?