Sauli Niinistö kävi talvisodan taistelupaikalla – julkaisi pysäyttävän kuvan Raatteentieltä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sauli Niinistö kävi talvisodan taistelupaikalla – julkaisi pysäyttävän kuvan Raatteentieltä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on keskiviikon ja torstain aikana ollut vierailulla Kainuussa.

Sauli Niinistö tutustui torstaina talvisodan ratkaisupaikkoihin Kainuussa.

29.10.2015 23:24

Maakuntavierailun aikana presidentti on tutustunut Kainuun ammattiopiston toimintaan, Talvivaaran kaivokseen ja Raatteen Portin talvisotamuseoon. Lisäksi hän on tavannut paikallisia asukkaita Kajaanissa, Sotkamossa ja Puolangalla.

Torstaina iltapäivällä Sauli Niinistö julkaisi Facebook-tilillään kuvan Talvisodan monumentilta.

– Suomussalmen vaikuttavassa Talvisodan monumentti -teoksessa on kivi jokaista Suomussalmen taisteluissa kaatunutta kohti, kuvan yhteydessä kirjoitetaan.

Suomussalmen vaikuttavassa Talvisodan monumentti -teoksessa on kivi jokaista Suomussalmen taisteluissa kaatunutta kohti.Lähettänyt Sauli Niinistö 29. lokakuuta 2015

Jos kuva ei näy oikein, voit katsoa sen täältä.

Raatteen Portin talvisotamuseon nettisivujen mukaan kentällä on kiviä noin 20 000 kappaletta. Suuria lohkareita on noin 17 000. Kenttää kiertää tykistön runtelema metsä ja sen keskellä on pieni muistomerkki. Monumentin tarkoituksena on saada ihmiset ymmärtämään, millaista tuhoa ja hätää sota on kylvänyt ympärilleen vuosina 1939–1940.

Talvisodan monumentti sijaitsee Raatteentien varrella. Raatteentiellä käytiin yksi talvisodan ratkaisutaisteluista, jossa suomalaiset sotilaat onnistuivat estämään neuvostojoukkoja katkaisemasta maayhteydet Ruotsiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?