Niinistö tiukkana Outokummun johtajan 1 500 000 € erorahasta: ”En minä tällaista menoa ymmärrä”

Julkaistu:

Presidentti Sauli Niinistö otti kantaa Outokummin erotetun toimitusjohtajan Mika Seitovirran erorahoihin tänään Kajaanissa. Hän suomi samalla myös Portugalia ”verotuksen erikoistarjouksista”.
Outokummun potkut saaneen toimitusjohtajan Mika Seitovirran 1,5 miljoonan euron erorahat eivät saa presidentti Sauli Niinistöltä ymmärrystä. Liika on liikaa.

– En minä kyllä tällaista menoa ymmärrä tällaisena aikana. Nyt olisi korkea aika, että se väestön osa, jolla menee hyvin ymmärtäisi, että heidän oman olemisensakin kannalta olisi parasta, ettei kenellekään olisi asiat kovin huonosti. Eivät rikkaatkaan voi hyvin, jos ympärillä on pelkkää kurjuutta, Niinistö pohti Kajaanin kansalaistapaamisessa.

”Varmasti harmittaa ja ihmetyttää”

Yritysjohtajien verokikkailut ja valtaisat erorahat ovat esillä samaan aikaan, kun työttömien työttömyysturvaa leikataan ja hallitus ilmoittaa aina vain uusista suomalaisen perheiden elämää koskevista leikkauksista. Niinistö ilmoittautui niiden joukkoon, joita bisneseliitin nykymeno ottaa luonnolle.

– Totta kai se kansalaisia varmasti harmittaa ja ihmetyttää. Ja minä olen kansalainen kanssa, sanoi presidentti Sauli Niinistö.

 

Totta kai se kansalaisia varmasti harmittaa ja ihmetyttää. Ja minä olen kansalainen kanssa.

Sauli Niinistö on arvostellut syksyn aikana kovin sanoin Portugaliin veropakolaisiksi matkanneita ex-yritysjohtajia. Kajaanissa presidentti huomautti myös Portugalin valtion roolista muuttoliikkeessä.

– Minusta on perin ongelmallista, että Portugalin hallitus tekee tällaisia erikoistarjouksia. Muistan, kun olin valtiovarainministerinä vuonna 1999 Suomen ollessa puheenjohtaja. Oli kokous, jossa kaikki maat ja Portugali siinä mukana puhuivat, kuinka verotuksen erikoistarjoukset pitää saada kuriin, Niinistö muisteli.

– Sama puhe jatkuu yhä, mutta kurittomuus näyttää vain lisääntyvän, ihmetteli presidentti Niinistö.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt