Tasa-arvopäiviä suunnitteli 42 naista, eikä yhtään miestä – ”kieltämättä näyttää aika pahalta” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tasa-arvopäiviä suunnitteli 42 naista, eikä yhtään miestä – ”kieltämättä näyttää aika pahalta”

Julkaistu: 5.10.2015 18:32

Tasa-arvopäivien suunnittelu- ja talkooryhmän sukupuolijakauma on hämmästyttänyt sosiaalisessa mediassa.

Viime viikolla järjestettiin Tasa-arvoasioiden neuvottelupäivät Helsingissä. Tapahtuman suunnittelu- ja talkooryhmän kokoonpano on herättänyt ihmetystä sosiaalisessa mediassa, sillä 42 hengen suunnitteluryhmään kuului vain naisia. Mukana oli edustajia muun muassa Helsingin ja Lapin yliopistoista, Naisjärjestöjen keskusliitosta, Setasta, Tasa-arvotiedon keskus Minnasta ja valtakunnallisesta tasa-arvoverkostosta.

Miten meni jne. #tasaarvopäivät #tasaarvo pic.twitter.com/JGKdIpa8EA— Niklas Ekebom (@niklasekebom) 5. lokakuuta 2015

Tapahtuman järjestivät Tasa-arvotiedon keskus Minna ja sosiaali- ja terveysministeriön Valtakunnallinen tasa-arvoverkosto. Järjestäjien mukaan myös miehiä kutsuttiin suunnittelemaan, mutta heitä talkootyö ei tällä kertaa kiinnostanut.

– Olemme avanneet Tasa-arvopäivien valmistelutyötä myös miesjärjestöjen keskusliiton suuntaan. Myös meidän seminaarikutsussa kutsuttiin avoimesti halukkaita järjestämään tapahtumaa, kertoo erikoissuunnittelija Reetta Siukola Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Järjestäjät toivovat, että aktiivisessa suunnitteluporukassa olisi mukana sekä mies- että naisjärjestöjen edustajia.

– Jaoimme tietoa tapahtumasta muun muassa meidän verkkosivuillamme, sosiaalisessa mediassa, yhteistyökumppaneillemme ja esimerkiksi Kuntaliittoon. Pdf-kutsussa kerrottiin myös, miten voi osallistua Tasa-arvopäivien järjestämiseen, Siukola sanoo.

Suunnitteluryhmä piti kaksi palaveria ennen tilaisuutta. Siukola toivoo, että ensi vuonna myös miehet osallistuvat järjestelyyn.

– Talkootyö vaatii itsensä likoon panemista ja kyllä tämä aina työaikaa vie jokaiselta, joka tällaiseen lähtee mukaan. Kieltämättä talkoolaisten lista näyttää aika pahalta, koska onhan se sukupuolijakaumaltaan yksipuolinen, Siukola myöntää.

Siukola lisää, että kaksijakoisen sukupuolikäsityksen lisäksi järjestäjät halusivat tuoda tasa-arvopäiville myös sukupuolen moninaisuuden näkökulmaa, sillä sukupuolten tasa-arvo ei ole vain nais- tai mieskysymys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?