Minne Jussi katosi syksyllä 2012? Epätietoisuus kalvaa vuosien jälkeenkin

Kadonneen Jussi Peltolan sisko Iina Peltola kertoo, että tieto kuolemastakin olisi helpotus.

Syksyllä 2012 kadonneesta Jussi Peltolasta ei ole kuulunut vuosien mittaan mitään.

5.10.2015 6:00

Kolme kaverusta päättää lähteä viettämään syksyistä viikonloppua kesämökille Äänekosken Parantalaan lokakuussa 2012.

Nuoret miehet hörpiskelevät alkoholia ja painuivat vielä aamuyöllä neljän jälkeen saunan löylyihin. Riihimäkeläinen Jussi Peltola, tuolloin 18 vuotta, lähtee löylyistä ennen muita.

Kaverit kuulevat hänen puhuvan kiivastuneesti puhelimeen, luurin päässä on hänen entinen tyttöystävänsä.

Kun kaverit poistuvat saunasta, he huomaavat, että Jussi on häipynyt. Hän on karauttanut paikalta kaverinsa isän autolla.

Jussi ei aja entisen tyttöystävänsä luo tai mihinkään muuhun tuttuun paikkaan. Mökkireissu on viimeinen kerta, kun Jussista kuullaan mitään.

Kolme vuotta myöhemmin sisko Iina Peltola, 23, odottaa edelleen, että hänen kadonneen veljensä mysteeri selviäisi. Poliisi on käynyt vuosien mittaan läpi lähitienoon ja naarannut vesistöjä.

Iina Peltola pitää epätodennäköisenä, että hänen veljensä olisi vielä elossa.

Kadonneesta Citroën C5-henkilöautosta tai sitä ajaneesta Jussista ei ole löytynyt jälkeäkään.

– Tämä on ollut todella raskasta. Kaikkeen tottuu, mutta on jäänyt ikävä sellaista kenelle jutella, Iina kuvaa.

Peltola kertoo, että sisarukset olivat läheisiä. Hän ei ollut havainnut Jussissa mitään merkkejä, jotka viittaisivat psyykkisiin ongelmiin tai muihin katoamiseen vaikuttaviin seikkoihin. Hänen elämänsä vaikutti olevan kunnossa:

– Hän oli avoin, reipas ja urheilullinen. Hänellä oli paljon kavereita. Hän harrasti painia monta vuotta ja oli siinä hyvä, Iina kertoo.

Jussin katoaminen oli suuri järkytys sekä sisaruksille, että heidän vanhemmilleen. Iina kertoo, että perhe on pitänyt tiiviisti yhtä ja kaikenlainen puuhastelu on pitänyt kalvavan ikävän kurissa. Myös Jussin kaverit järkyttyivät katoamisesta syvästi.

– Se kaveri, jonka isän autolla Jussi lähti on kertonut minulle, ettei ikinä enää jätä auton avaimia pöydälle, hän sanoo.

Iina kertoo, että joidenkin on ollut vaikea puhua asiasta. Itse hän haluaa ottaa asian esiin, jos jollakin olisi vielä havaintoja Jussista. Hän kertoo itse olevansa hieman pessimistinen, eikä usko veljensä olevan elossa.

– Sekin, että Jussi löytyi kuolleena, olisi parempi ratkaisu kuin epätietoisuudessa eläminen, hän tunnustaa.

Poliisi on ollut perheeseen säännöllisesti yhteydessä. Iina kertoo, että alussa tuli vihjeitä, jotka eivät johtaneet mihinkään. Viime aikoina on ollut jo hiljaista.

Jussi Peltola on 175-senttinen ja normaalivartaloinen. Yllään hänellä oli farkut ja värikäs huppari. Kateissa oleva vuosimallin 2010 Citroën on musta ja farmarimallinen. Auton rekisterinumero on OPZ-994. Mahdolliset vihjeet tulisi ilmoittaa Äänekosken poliisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?