Stubb: Rasistisia mielenilmaisuja ei oikeuta mikään - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Stubb: Rasistisia mielenilmaisuja ei oikeuta mikään

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) on tuominnut rasistiset mielenilmaukset.

25.9.2015 8:57

– Rasistisia ja uhkaavia mielenilmaisuja ei oikeuta mikään. Ei koskaan. Ei missään olosuhteissa. Tuomitsen jyrkästi, Stubb kirjoitti Twitter-tilillään.

Rasistisia ja uhkaavia mielenilmaisuja ei oikeuta mikään. Ei koskaan. Ei missään olosuhteissa. Tuomitsen jyrkästi.— Alexander Stubb (@alexstubb) 25. syyskuuta 2015

Stubb viittaa twiitillään Lahden viimeöisiin tapahtumaan, jossa turvapaikanhakijat saivat kylmään vastaanoton. Hennalan entisen varuskunnan portin luona vajaat 40 mielenosoittajaa vastusti pakolaisten tuloa.

Mielenosoittajat olivat bussia vastassa alueen portilla soihtujen ja ilotulitusrakettien kanssa, mitä he heittelivät kohti linja-autoa. Lisäksi he huutelivat ohiajaneelle bussille. Myös bussia päin ja alueella työskennelleitä SPR:n työntekijöitä kohti heitettiin kiviä. Kukaan ei ilmeisesti loukkaantunut.

Myös sisäministeri Petteri Orpo tuomitsee öisen mielenilmaisun.

Yön väkivallanteot tuomittavia. Meillä pitää olla nollatoleranssi tällaiseen. Poliisi tutkii tapahtumia ja turvatoimia lisätään.— Petteri Orpo (@p_orpo) 25. syyskuuta 2015

Ylen verkkosivuilla julkaistussa kuvassa näkyy myös, kuinka yksi paikalle saapuneista oli pukeutunut Ku Klux Klanin asuna tunnettuun valkoiseen kaapuun. KKK on Yhdysvalloissa alkunsa saanut rasistinen liike.

Stubb saattaa aamuisella twiitilla myös viitata Facebookissa julkaistuun kuvaan, joka viittaa Lahden tapahtumiin ja Stubbin ennen Lahden tapahtumia lausumiin sanoihin.. Kuva perustuu Ylen verkkosivuilla julkaistuun kuvaan.

KKK-LahtiSitä jotenkin kuvitteli pohjan jo löytyneen, kun nämä taulapäät ottivat ja alkoivat kuopimaan kuoppaa syvemmä...Posted by Häiriköt - Kulttuurihäirinnän aakkoset on Thursday, September 24, 2015

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?