Maamme-laulua laulaneet mielenosoittajat muodostivat ihmismuurin Suomen ja Ruotsin rajalle

rac

Julkaistu:

Mielenosoitus
Hallituksen pakolaispolitiikkaa vastustavaan mielenosoitukseen osallistui Suomen ja Ruotsin rajalla joitakin satoja ihmisiä. Iltapäivällä Helsingissä noin 50 ihmistä marssi vaatien Suomea suomalaisille.
Facebookissa kokoon kutsuttu mielenosoituskulkue pääsi lähtemään liikkeelle lauantaina noin vartin yli puolenpäivän. Poliisin arvion mukaan tapahtumaan osallistui 200 - 300 henkilöä. Tarvetta tilanteen rauhoittamiselle poliisin toimesta ei ilmennyt.

Mielenilmaisijoiden lisäksi paikalla oli runsaasti myös muuta yleisöä, jota kiinnosti poikkeuksellisen monen poliisiyksikön läsnäolo.

Suomen lipulla koristetun kuorma-auton perässä liikkunut mielenosoittajien joukko kulki noin kilometrin matkan kokoontumispaikasta rajalle. Osallistujista enemmistö oli miehiä. Mukana oli myös joitakin lapsiperheitä.


Rajojen sulkemista huudoissaan vaatineet mielenosoittajat innostuivat myös laulamaan Maamme-laulua. Mielenosoittajat muodostivat Suomen ja Ruotsin rajalle ihmismuurin protestina hallitsemattomalle pakolaispolitiikalle.

Mielenosoitus sujui rauhallisesti. Joukossa oli vain muutamia vahvasti päihtyneitä osallistujia. Mielenilmausta oli valvomassa poliiseja sekä Suomen että Ruotsin puolelta.


Mielenilmaukseen osallistunut Sirkka Vahtola oli tullut paikalle, koska hänen mielestään rajasta ei ole huolehdittu ja pakolaiset ovat saaneet tulla Suomeen liian vapaasti.

– Täällä on täyttynyt joka paikka. Olen kulkenut nyt Kemissä kuukauden, eikä linja-autoihin ei ole mahtunut istumaan, hän kommentoi.

Vahtola näkee, että rajan sulkeminen on ratkaisu pakolaiskriisiin.


Katujen varsille oli kerääntynyt myös runsaasti katsojia. Jonkun matkan päässä järjestettiin myös pienimuotoinen vastamielenosoitus, jonka osallistujamäärä jäi muutamaan kymmeneen.

Tatu Raatikainen pitää mielenosoitusta naurettavana.

– Jos ihmiset vaan huomaisivat sen, että he (turvapaikanhakijat) ovat oikeasti hädässä ja tarvitsevat turvapaikkaa. Heinä katsoisin peiliin ja miettisin asiaa vähän pidempään, hän kommentoi.

Poliisi seuraa parhaillaan Kemissä klo 15 alkanutta mielenilmaisua. Osallistujamäärä vaikuttaisi olevan samaa luokkaa kuin Torniossakin.


Helsingissä reilut 50 mielenosoittajaa marssi iltapäivällä Suomen Pankin edustalle vaatimaan Suomea suomalaisille.