Hallituspuolueet saivat valtaisat buuaukset Rautatientorilla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Hallituspuolueet saivat valtaisat buuaukset Rautatientorilla

Mielenosoittajien joukko buuasi äänekkäästi, kun kolmen hallituspuolueen edustajat perustelivat hallituksen kaavailemia työelämän kiristystoimia Helsingin Rautatientorille kokoontuneelle yleisölle.

18.9.2015 12:58

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoi torille kokoontuneelle palkansaajaväelle, että Etelärannan ja Hakaniemen herrat pakottivat hallituksen kovien lakiesitysten tielle. Terho totesi hallituksen odottavan ammattiyhdistysliikkeiden vastaehdotuksia ja uutta neuvotteluyhteyttä osapuolten välillä, mutta joutui äänekkään yleisömeren buuausten kohteeksi. Katso yllä olevalta videolta, miten tilanne eteni.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen jatkoi Terhon linjalla ja kaipasi suomalaisten yhteistalkoita.

– Miten suomalaisen työn kilpailukykyä parannetaan, haluamme siihen teiltä vastauksen. Hallituksen tärkein tehtävä on saada näitä parannuksia aikaan ja sitä nyt tehdään. Työttömille ja opintonsa päättäville tulee löytää työtä, se pelastaa suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan, Satonen summasi.

Terho, Satonen sekä keskustan varapuheenpuheenjohtaja Annika Saarikko painottivat, että hallituksella on edelleen valmius pohtia vaihtoehtoja kaavailtujen kiristysten korvaamiseksi. Heidän mukaansa työmarkkinakeskusjärjestöjen on edelleen mahdollista tuoda hallituksen pöydälle esitys, joka vastaa tavoitetasoltaan hallituksen pakettia. Esityksen pitäisi käytännössä siis parantaa kustannuskilpailukykyä viidellä prosentilla.

– Asiamme on yhteinen. Hallitus on kaikkien suomalaisten puolella. Työnantajien pitää pyrkiä pitämään työpaikat Suomessa ja ottamaan, Saarikko sanoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?