Aavemaisen tyhjä kaupunki yllätti taksikuskin: ”Luu jäi käteen” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Aavemaisen tyhjä kaupunki yllätti taksikuskin: ”Luu jäi käteen”

Ennakoitu ruuhka jäi aamulla toteutumatta Helsingissä. Pääkaupunki oli aikaisin aamulla kuin aavekaupunki.

18.9.2015 11:33 | Päivitetty 18.9.2015 12:41

Helsinkiin enteiltiin perjantaiksi pahaa liikenneruuhkaa. Ammattiyhdistysliikkeiden järjestämän mielenilmauksen vuoksi pääkaupungin julkinen liikenne on pysähtynyt lähes kokonaan, ja tämän vuoksi aamuksi odotettiin tukkoisia autoteitä.

Aamun tunteina ruuhkasta ei kuitenkaan ollut tietoakaan, vaan Helsinki muistutti aavekaupunkia. Tieto julkisen liikenteen pysähtymisestä näytti tavoittaneen helsinkiläiset, sillä metroasemat ammottivat tyhjinä eikä raitiovaunu- ja bussipysäkeillä patsastellut epätietoisia. Työmatkapyöräilijöitä kevyen liikenteen väylillä kuitenkin näkyi runsaasti.

Katso yllä olevalta videolta tyhjyyttään kumisevan Helsingin tunnelmia perjantaiaamuna.

Itäväylällä näkyi aamulla pyöräilijöitä.­

Junavuorojen peruutuskuulutukset kaikuivat päärautatieasemalla, mutta niitä kuulemassa oli kovin vähän väkeä.­

Sörnäisten ja Helsingin yliopiston metroasemien ovissa oli isot kyltit, joissa kerrottiin liikenneseisauksesta. Myös lähi- ja kaukojunat ovat pysähdyksissä, mutta päärautatieasema ammotti tyhjänä. Kaiuttimet toistivat junavuoro toisensa jälkeen kolmella kielellä, että vuorot on peruttu.

Sörnäisten metroaseman tiedotus teki tehtävänsä: asema oli aamukuudelta typötyhjä.­

Helsingin taksikeskus ilmoitti jo ennen perjantaita, että ennakkotilaukset ovat aamusta iltaan täynnä. Kaikki liikenevät taksit on valjastettu valmiuksiin korvaamaan joukkoliikennettä.

Taksikuski Harri Jäderholm on töissä iltakuuteen, mutta toistaiseksi kyydeille ei ole ollut kysyntää. Hän toivoo, että tilanne piristyisi iltaan mennessä.­

Kymmeneltä aamupäivällä Helsingin keskusta kuhisi jo kansaa, eikä näyttänyt enää aavekaupungilta. Taksitolpilla notkui kuitenkin edelleen vapaita autoja. Taksinkuljettaja Harri Jäderholm odotteli asiakkaita Rautatieasemalla.

Hän kertoi odotelleensa ensimmäistä tilausta aamulla Espoossa puolitoista tuntia. Hän oli pettynyt siihen, ettei taksille ainakaan vielä näyttänyt olevan ennakoitua kysyntää.

– Ei tämä putkeen ole mennyt, Jäderholm päivitteli.

– Luu jäi käteen.

Töölössä riitti vapaita takseja.­

Yllä olevalla videolla näkyy, miten aavemaisen tyhjä Helsinki oli perjantaiaamuna.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?