Kempeleen kunnanjohtaja: Arvostan pääministerin esimerkkiä kovasti

Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi arvostaa pääministerin tekoa.

Juha Sipilä ilmoitti lauantaiaamuna Ylen Ykkösaamussa, että antaa Kempeleen asuntonsa pakolaisten käyttöön vuoden alusta alkaen.

5.9.2015 11:12

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi Ykkösaamun haastattelussa, että antaa kotinsa Kempeleessä pakolaisille vuoden alussa.

– Juha Sipilä tunnusteli näkemyksiäni minulta eilen aikeestaan luovuttaa kotinsa pakolaisten käyttöön, Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi kertoo.

Sipilä kertoi televisiossa, että jokainen voi miettiä omalla kohdallaan, mitä voi asialle tehdä. Pääministerin perhe on päättänyt, että heidän kotinsa on pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden käytössä.

– Oli hyvä ja korrektia, että hän informoi kunnan johtoa asiasta etukäteen ja arvostan pääministerin toimintaa ja esimerkkiä kovasti. Tilanne on uusi ja kriisi valtava, emmekä ole vielä kasvukuntana pystyneet tarjoamaan tiloja pakolaisille. Pakolaisvirta tulee alueellemme lähinnä Kemin, Tornion ja Haaparannan kautta, hän kertoo.

Lohi kannustaa yrityksiä ja kansalaisia.

– Olemme tietysti kuntana kartoittaneet mahdollisuuksiamme sijoittaa pakolaisia. Yksityiset kansalaiset ja yrittäjät voivat tehdä omia ratkaisujaan, Lohi painottaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?