Pekka Vennamo Matti Putkosen ”mustalle listalle” joutumisesta: ”Tiedän hänen löysät puheensa jo Metalliliiton ajoilta”

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

– Tehköön mitä tykkäävät, kommentoi SMP-veteraani Olli Immosen eroa eduskuntaryhmästä.
SMP-veteraani Pekka Vennamo nauraa, kun hänelle kertoo perussuomalaisten viestintävastaava Matti Putkosen Vennamoa kohtaan suunnatuista maanpetturisyytöksistä. Putkonen esitti syytöksensä tänään keskiviikkona järjestetyssä perussuomalaisten ”Työmiehen tuumaustunti” -tilaisuudessa.

Vennamo mainitaan myös perussuomalaisten listalla, johon on listattu ”perussuomalaisten solvaamista ja panettelua” esittäneitä henkilöitä ja henkilöitä, jotka ”kiihottivat kansalaisia ja mediaa uhkaaviin vihapuheisiin”. Katso Putkosen purkaus yllä olevalta videolta.

– Minä tunnen Putkosen löysät puheet jo Metalliliiton ajoilta, Vennamo sanoo.

Matti Putkonen teki työuransa eri ammattiliittojen palveluksessa. Vennamon ja Putkosen tiet kohtasivat 1990-luvun alussa, kun Putkonen työskenteli Metalliliitossa ja Vennamo jo kuopatun Posti- ja telelaitoksen toimitusjohtajana. Tuolloin Metalliliitto ja Posti- ja telelaitos neuvottelivat yhtiöittämiskysymyksistä sekä työehtoasioista.

– Putkonen koitti ängetä neuvotteluihin mukaan ulkopuolisena konsulttina. Ilmoitin, että se ei käy päinsä, en tee hänen kanssaan yhteistyötä enkä neuvottele hänen kanssaan, Vennamo sanoo.


Tapaus Olli Immoseen Vennamolla ei ole erityistä mielipidettä. Perussuomalaisten kannattajat närkästyivät, kun Vennamo nosti aiemmin kesällä esille Immosen Facebook-päivityksen. Vennamo näki päivityksessä yhtäläisyyksiä Anders Behring Breivikiin.

– Immosen teksti on kuin lyhennelmä Breivikin manifestin aatesisällöstä ja vastaus Breivikin haasteeseen käydä taisteluun monikultuurisuutta vastaan. Immonen ja Breivik ovat silmiinpistävän samannäköisiä ja Immonen on kasvattanut itselleen Breivik-leukaparran. Immonen julkaisi tekstinsä Breivikin neljä vuotta sitten tekemän terrori-iskun vuosipäivänä. Onko Immonen Breivik-fani ja hänen seuraajansa? kysyi Vennamo omassa Facebook-päivityksessään.

Haastatteluhetkellä tulee tieto, että Immonen on pyytänyt eroa eduskuntaryhmästä kahdeksi kuukaudeksi.

Mitä ajattelette tilanteesta nyt?

– Tehköön mitä tykkäävät.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt