Etsintäkuulutettu seksuaalirikollinen jäi kiinni - IS:n juttu johti kiinniottoon - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Etsintäkuulutettu seksuaalirikollinen jäi kiinni - IS:n juttu johti kiinniottoon

Kuva ei liity kiinniottoon.

Julkaistu: 17.8.2015 5:44, Päivitetty 17.8.2015 9:05

Yksi Suomen etsityimmistä henkilöistä, kansainvälisesti etsintäkuulutettu seksuaalirikollinen, jäi kiinni Ilta-Sanomien jutun takia.

Poliisi otti lauantaina kiinni yhden Suomen etsityimmistä henkilöistä. 33-vuotias Than Hieu Dinh jäi kiinni eräästä yksityisasunnosta Vantaalta.

Rikosseuraamuslaitos oli tehnyt miehestä eurooppalaisen pidätysmääräyksen ja keskusrikospoliisi kansainvälisen etsintäkuulutuksen.

– Mies jäi kiinni Ilta-Sanomissa julkaistun jutun perusteella. Juttu johti yleisövihjeisiin. Mies jäi kiinni hyvin nopeasti vain muutama päivä jutun julkaisemisen jälkeen, rikoskomisario Jouko Kangasmaa keskusrikospoliisista kiitteli.

Miehellä oli suorittamatta kolmen vuoden vankeusrangaistus törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kahdesta raiskauksesta. Rikokset oli tehty 2011–2013.

– Hänet passitettiin vankilaan suorittamaan rangaistustaan. Kiinniottamiseen ei liittynyt mitään erityistä dramatiikkaa. Helsingin ja Vantaan poliisit tekivät tässä hyvää yhteistyötä ja mies tavattiin asunnosta lauantaina viiden kuuden aikaan, Kangasmaa kertoi.

Than Hieu Dinh jäi kiinni vihjeen perusteella yksityisasunnosta.

Ilta-Sanomien juttu kymmenestä Suomen etsityimmästä henkilöstä johti myös muihin vihjeisiin, joita keskusrikospoliisi tarkistelee.

– Vihjeitä tuli neljästä henkilöstä ja ne ovat hyviä vihjeitä, Kangasmaa kommentoi.

Hän rohkaisee ilmoittamaan havainnoista.

– Ei kannata murehtia kotona, onkohan tämä hyvä vihje vai ei. Sitä ei voi etukäteen tietää, mikä vihjeistä johtaa rikollisen jäljille. Aina kannattaa olla yhteydessä.

Yhdeksän IS:n jutussa kerrottua kansainvälisesti etsintäkuulutettua henkilöä pakoilee yhä lain kouraa. Joukossa on vaarallisena pidetty Jari Koivula, 47, joka ei palannut vankilomaltaan huhtikuussa. Koivulan epäillään pakoilevan ulkomailla. Hänet on aiemmin tuomittu henkirikoksesta.

Ilmoita tietosi keskusrikospoliisille sähköpostilla rikosvihje.krp@poliisi.fi tai soita vihjepuhelimeen 0295 418 622. Virka-ajan ulkopuolella numerossa on nauhoittava automaattivastaaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?