Jyrki Lehtolan kolumni: Matti perusjätkä

Julkaistu:

Terve mieheen. Minä olen Matti Putkonen, perussuomalainen, ja jos se on teille ongelma, oikeudessa tavataan.
Minä olen Matti Putkonen, perussuomalaisten tiedottaja, lobbari, spin doctor. Kutsun itseäni työmieheksi, koska perussuomalaiset ovat joukko ihmisiä, joille sana ”työmies” muuttaa valheen totuudeksi.

Minä olen työmiehen ruho, joiden takana Timo Soini vaikenee. Olen piilotellut Timoa meidän kellarissa jo kaksi viikkoa. Siellä se syö alasti chipsejä ja ratsastaa keppihevosella.

Me toimme Timon kanssa vihan Suomeen. Te luulette, että meillä perussuomalaisilla olisi ongelmia kreikkalaisten, homojen ja maahanmuuttajien kanssa, mutta ei se niin ole. Tai on tietenkin, kenellä ei niiden kanssa ongelmia olisi, hirveän helppoja syyllisiä kaikkeen, mikä ei niihin liity.

Suurin vihollisemme on silti vääränlainen suomalainen. Me keksimme punavihreän kuplan, punavihreät terroristit, punavihreän vaaran. Me keksimme, että suomalaisen yhteiskunnan vaarallisin vihollinen on kalliolaisessa levykaupassa vinyylilevyjä selaava arka, yksinäisyyttä pelkäävä poika.

Hänestä me teimme vihollisemme, ja yritämme tehdä nyt koko kansan vihollisen.

Ja te uskotte meitä. Me puhumme punavihreästä kuplasta, ja te alatte puhua punavihreästä kuplasta niin kuin se olisi juuri se yhteiskunnallinen ongelma, jota tässä täytyisi käsitellä.

 

Me olemme ullakon rohkea, sitkeä Anne Frank, te meitä jahtaava väkivaltainen, aivoton massa.

Perussuomalaiset on kaksi vuotta päättänyt, mikä on yhteiskunnallisen keskustelun agenda, mistä täällä puhutaan, ettekä te edes huomaa, kun olette niin oman oikeamielisyytenne lumoissa. Meistä saitte itsellenne helpon vihollisen. Syytätte meitä fasismista, vaikka viimeisen mielikuvituskyselyni mukaan perussuomalaisista vain 0,1 prosenttia osaa edes tavata oikein sanan fasismi, joten ei meissä fasisteja ole, oikeudessa nähdään, media on vihollisen hallussa.
Lauantaina perussuomalaiset täyttävät 20 vuotta. Turun juhlakokouksessamme aiomme tehdä sitä, missä olemme hyviä. Käännämme kaiken päinvastaiseksi. Te vertaatte yhtä meistä Anders Breivikiin, me vertaamme teitä kaikkia fasistien joukkohysteriakokoukseen.

Puoluekokouksessamme piti olla toritapahtuma kaikelle kansalle. Peruimme sen. Ilmoitimme syyksi oman varovaisuutemme. Suomeen on noussut vasemmiston ja oikeiston ääri-ilmiöitä, me emme halua omiamme vaaraan. Me olemme ullakon rohkea, sitkeä Anne Frank, te meitä jahtaava väkivaltainen, aivoton massa.

Minä olen Matti Putkonen, eikä millään ole mitään väliä, kunhan keskustelu vain saadaan kyllin matalalle. Me perussuomalaiset saamme. Ja te kaikki vinyylilevypusseissanne uinuvat olette niin laiskoja, että tekin haluatte pitää keskustelun siellä meidän valitsemallamme tasolla.

Minä olen Matti Putkonen, ja minä johdan tätä keskustelua. You say poteitou, I say you fucking fascist, how dare you.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt