Kotimaa

Yle: Taantuma toi prostituutioon vaarallisen ilmiön

Julkaistu:

Seksipalvelut
Taloudellisesti heikot ajat näkyvät myös Helsingin seksikaupassa, kertoo Yle.
Ylen haastatteleman Helsingin poliisin rikosylikonstaapeli Kenneth Erikssonin mukaan seksipalveluiden ostaminen on taantuman myötä puolittunut huippuvuosista.

– Huippuvuosina yhdellä tytöllä oli päivässä kahdeksasta kymmeneen asiakasta. Nyt asiakkaita on keskimäärin neljä päivässä, Eriksson kertoo Ylelle.

Rikosylikonstaapeli arvioi, että Helsingissä työskentee päivittäin noin sata prostituoitua. Valtaosa palveluntarjoajista on kotoisin Afrikasta ja Itä-Euroopasta. Suomalaisia on noin kymmenesosa.

Hiipuneiden asiakasmäärien vuoksi prostituoidut ovat pudottaneet palveluistaan pyytämiään hintoja. Kysymyksessä ei kuitenkaan ole ainoa keino, jolla asiakkaita houkutellaan seksipalveluiden ostoon.

– Asiakkaita kalastellaan myös sillä, että tarjotaan palveluita ilman kondomia, mikä on mielestäni kauhean vaarallista, Eriksson kertoo.

Myöskään katuprostituutio ei ole kadonnut Helsingin alueelta. Ylen mukaan Helsingissä työskentelee noin kaksikymmentä naista, jotka myyvät palveluitaan kadulla. Suomalaisia heidän joukossaan ei juurikaan ole.

– Suomalaisia ei ole kadulla paljon. Olen koko urani aikana tavannut noin 6 suomalaista naista kadulla, Eriksson toteaa.