LM: Lipuntarkastaja tuomittiin pahoinpitelystä metrossa – Youtubevideo ei lieventänyt tuomiota - Kotimaa - Ilta-Sanomat

LM: Lipuntarkastaja tuomittiin pahoinpitelystä metrossa – Youtubevideo ei lieventänyt tuomiota

Julkaistu: 13.7.2015 23:50

Helsingin käräjäoikeus on antanut tuomionsa Helsingissä viime syksynä tapahtuneesta metromatkustajan pahoinpitelystä.

Helsingin käräjäoikeus on antanut tuomionsa viime syyskuussa Helsingissä Kulosaaren kohdalla sattuneesta metromatkustajan pahoinpitelystä, kertoo Lännen Media.

Ilta-Sanomat kertoi tapahtumista aiemmin tässä jutussa. Välikohtaus sai alkunsa, kun nuorisoporukan ja lipuntarkastajien välille kehkeytyi tilanne tilanne lippuja tarkastettaessa. Liputta matkustanut poika yritti poistua metrosta ja näyttää sen jälkeen kaverinsa lippua. Lipuntarkastaja otti lopulta pojan hallintaotteeseen.

Tapauksesta kuvattu video ladattiin Youtubeen. Myös Helsingin käräjäoikeus katsoi kyseisen videon. Oikeuden mukaan koko videon ajan näyttää siltä, että lipuntarkastaja kuristaa poikaa kaulasta aivan liian kovaa tilanteeseen nähden.

Lipuntarkastajan kertomuksen mukaan hän oli pyytänyt poikaa rauhoittumaan useita kertoja, mutta tämä ei tarkastajan mukaan ollut rauhoittunut. Poika kertoi oikeudessa, että hän yritti taputtaa tarkastajaa käteen, koska häntä oli kuristettu kovaa, häntä oli alkanut ahdistaa eikä hän saanut henkeä.

Oikeuden mukaan tarkastaja käytti tilanteessa liiallisia voimakeinoja. Pojan kuristaminen suhteellisen pitkään ei ollut oikeuden mukaan kohtuullista tai perusteltua, koska poika ei enää vastustellut. Poika selvisi kuristamisesta lievin vammoin, eikä hänelle uskota jäävän pysyviä fyysisiä haittoja.

LM:n uutisen mukaan tarkastaja tuomittiin pahoinpitelystä päiväsakkoihin. Hän joutuu maksamaan 1050 euroa. Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan pojalla korvauksia kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta.

Rangaistusta lievensi pojan oma käytös. Hänet tuomittiin päiväsakkoihin nuorena henkilönä tehdystä järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Tarkastajan mukaan rangaistusta olisi pitänyt lieventää myös siksi, että välikohtauksesta kuvattu video on katsottavissa Youtubessa. Käräjäoikeus ei lieventänyt tuomiota tällä perusteella.

Tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?