Kuva: Nenäverenvuodosta kärsinyt pikkuorava suunnisti itse pieneläinklinikalle

Julkaistu:

Väsähtänyt poikanen sai pieneläinklinikalla ruokaa ja nesteytystä.
Hämmästys oli suuri, kun sipoolaisen pieneläinklinikka Moreliuksen ovesta juoksi maanantaina sisään pieni oravanpoikanen. Nenäverenvuodosta ja väsymyksestä kärsinyt poikanen selkeästi tiesi, että nyt oli tarvetta eläinlääkärin vastaanotolle, pieneläinhoitaja Samuli Heiskanen kertoo.

– Yhtäkkiä ovesta juoksee sisään oravanpoikainen, joka kiipeää housujen lahjetta pitkin ja huomaan, että sillä on nenäverenvuotoa ja sen näytti väsähtäneeltä. Annoin sille vettä ruiskulla, Heiskanen kertaa tapahtumia.


– Hänellä oli selkeästi hätä, kun tuli eläinlääkärin vastaanotolle.

Orava on saanut syödäkseen omenaa, päärynää, kaurahiutaleita ja ruisnäkkileipää. Akuutein väsymys alkaa olla jo ohi ja muutenkin oravan tila näyttää kohentuneen.

– Nyt näyttää siltä, että elämä hymyilee, Heiskanen kuvailee pienen potilaan vointia.

Syytä nenäverenvuotoon ei tiedetä varmasti, mutta taustalla saattaa olla esimerkiksi pesästä putoaminen.

Heiskanen muistuttaa, ettei eläintenpoikasia yleisesti ottaen pidä koskea tai ottaa haltuun. Koska tässä tapauksessa orava selkeästi ei voinut hyvin, voitiin sitä pieneläinklinikalla hoitaa.

Reipas poikanen on hurmannut niin pieneläinklinikan henkilökunnan kuin Facebookissa eläinklinikkaa seuraavat ihmiset. Heiskasen päivitys on kerännyt neljässä tunnissa yli 2200 tykkäystä.

– Aina löytyy tällaisille sympaattisille ystäville aikaa, vaikka ajanvaraus on tiukka, niin aina tällaiset saavat kyllä huomiota, Heiskanen lupaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt