Suurlähetystö joutuu selittelemään Timo Soinia: ”Ymmärretään usein väärin täällä Saksassa”

Julkaistu:

Lehdistöneuvos Merja Sundström odottaa, että ulkoministeri Timo Soini vierailisi pian Saksassa, jotta saksalainen media voisi itse muodostaa käsityksensä Soinista.
Juha Sipilän (kesk) hallituksen ulkoasiainministeri Timo Soini (ps) näkyy nyt ulkomaan mediassa aiempaa enemmän.

– Saksan mediassa Timo Soini näkyi silloin, kun uusi hallitus nimitettiin. Soini ja hänen puolueensa ymmärretään usein väärin täällä Saksassa, Suomen Saksan suurlähetystön lehdistöneuvos Merja Sundström Berliinistä arvioi Ilta-Sanomille.

Lähetystö myös kertoo Saksan medialle Soinin puolueesta.

– Hänet ja hänen puolueensa perussuomalaiset laitetaan usein samaan kategoriaan kuin Euroopan äärioikeistolaiset puolueet. Kerromme perussuomalaisista puhuttaessa, että se on arvoiltaan konservatiivinen ja toimintatavaltaan populistinen puolue, jolla on kuitenkin esimerkiksi sosiaalipolitiikassa lähellä vasemmistoa olevia näkemyksiä, hän pohtii.

Sundströmin mukaan Soini on saanut negatiivista huomiota.

– Perussuomalaiset ja Timo Soini esitetään Saksan mediassa usein negatiivisessa valossa, hän kertoo. Odotamme että saamme ulkoministeri Soinin pian vierailulle tänne Saksaan, että saksalainen media voi itse muodostaa käsityksensä Suomen ulkopolitiikan uudesta johdosta. Nythän täkäläinen media saa tietonsa pääasiassa suomalaisesta mediasta, vain muutamilla on Suomea säännöllisesti seuraavia kirjeenvaihtajia, Sundström sanoo.

Näin Soinia on arvioitu Saksan mediassa

Handelsblatt otsikoi 29.5.2015 "Suomi: EU-kriittinen puolue ensi kertaa hallitukseen". Lehdessä kerrottiin mm. että ”Suomen pääministeri nimesi uuden kolmen puolueen muodostaman keskustaoikeistohallituksen. EU-kriittinen perussuomalaiset liittyy ensi kertaa hallitukseen. He saavat neljä ministeripaikkaa.”

Deutschlandfunk puolestaan kertoi 28.5. näin: "Suomi: uusi hallitus muodostettu oikeistopopulistien tuella". Media kertoi mm, että ”Vain kolme viikkoa Suomen eduskuntavaalien jälkeen tuleva hallituskoalitio esitteli hallitusohjelmansa, jossa esille otettiin myös laajat ja tuntuvat säästötoimenpiteet.”

Wirtschaftswoche uutisoi 28.5.2015 puolestaan "Timo Soini päättämässä Kreikka-avuista. Suomen politiikan kirjava joukko". Lehden mukaan ”Timo Soinista tulee Suomen uusi pääministeri – ja hän vastaa myös Eurooppa-asioista. Mitä oikeistopopulistien tehtävään asettaminen merkitsee euromaiden avustusohjelmille?”

Süddeutsche Zeitung antoi Soinille profiilin 28.5.2015 "Profiili: Timo Soini" Lehden profiili tiivistyi näin: ”Suomen uusi ulkoministeri oikealta, populistiselta laidalta.”

Süddeutsche Zeitung kertoi 27.5.2015 "Hallitus Helsingissä heilahti oikealle" Lehti selvitti asian näin: ”Suomen uusi nimetty pääministeri esitteli hallituksensa. Uudeksi ulkoministeriksi on valittu EU-kriittinen Timo Soini, oikeistopopulistisen Perussuomalaiset-puolueen puheenjohtaja. Entinen ulkoministeri Alexander Stubb tulee uudessa tehtävässään valtiovarainministerinä toteuttamaan ankaraa säästölinjaa. Suomen tavoite on säästää kuusi miljardia euroa vuoteen 2012 mennessä. Vaikean taloudellisen tilanteen ohella uuden hallituskauden yksi tärkeimmistä teemoista on turvallisuuspolitiikka: Suomi tarkastelee Nato-jäsenyyttä.”-

Näin kertoi Deutsche Welle 27.5.2015 "Siirtolaisuus: oikeistopopulistista Suomen ulkoministeri". Deutsche Welle jatkoi: ”Kreikalle tulee entistä epämukavammat ajat euroalueessa. Suomen uusi ulkoministeri haluaa heittää kreikkalaiset ulos. Suomessa tämä oikeiston edustaja on suosittu.”

Vasemmistolainen Neues Deutschland kertoi 1.6. näin: "Pukista puutarhuri" Otsikko jatkui alaotsikolla: ”Perussuomalainen Timo Soini on maansa uusi ulkoministeri.”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt