15-vuotiaan surma: Taposta epäillyn teinitytön isä soitti hätäpuhelun

Julkaistu:

15-vuotias tyttö löytyi surmattuna viime viikon tiistaina. IS:n tietojen mukaan taposta epäilty tyttö soitti ensimmäisenä isälleen.
Pohjanmaan poliisi on jatkanut kiivaasti Seinäjoella viime viikon tiistaina tapahtuneen 15-vuotiaan tytön surman tutkintaa.

Poliisin tekemien teknisten tutkimusten ja tytön kuulustelujen perusteella näyttää varsin todennäköiseltä, ettei teosta ole syytä epäillä muita henkilöitä.

Poliisilla on melko selkeä kuva surmapäivän tapahtumista. Mikään ei viittaa siihen, että henkirikosta olisi suunniteltu etukäteen.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Esa Uusi-Kakkuri Pohjanmaan poliisilaitokselta painottaa kuitenkin, että asian tutkinta on yhä kesken, minkä takia tyttöä on esimerkiksi kuulusteltava uudelleen.

– Meillä on käsitys, mitä on tapahtunut, missä, milloin ja mitkä ne vaiheet ovat olleet. Siihen on olemassa selkeätä tutkinnallista näyttöä. Tyttöä on kuitenkin kuulusteltava näiden faktojen pohjalta, sillä hän on tähän asti kertonut vapaasti tapahtumista. Vasta uuden kuulustelun jälkeen tapahtumaketju tarkentuu, Uusi-Kakkuri tähdentää.

Surmapäivä alkoi aivan tavallisissa merkeissä. Taposta epäilty 15-vuotias tyttö ja 15-vuotias uhri viettivät koulupäiväänsä Seinäjoen lyseon koulussa. Kahdeksatta luokkaa käyneet luokkakaverit lähtivät koulupäivän päätteeksi taposta epäillyn tytön mopoautolla tämän kotiin Seinäjoen Jouppiin.

Tytöt saapuivat Joupissa sijaitsevaan omakotitaloon noin kello 13.50. Tuntia myöhemmin hätäkeskus sai ilmoituksen henkirikoksesta.

 

Se käsitys meillä on, että se on ollut hyvin yllättävä teko.

IS:n tietojen mukaan taposta epäilty tyttö soitti ensimmäisenä isälleen. IS:n tietojen mukaan isä tuli nopeasti tapahtumapaikalle, minkä jälkeen hän soitti hätäkeskukseen.

Noin viiden minuutin sisällä paikalle saapui toistakymmentä poliisipartiota raskaalla varustuksella, mutta vastarintaa partiot eivät kohdanneet. Talosta löytyi väkivaltaisesti kuollut 15-vuotias tyttö. Talossa asuva tyttö otettiin kiinni heti.

Uusi-Kakkuri ei tutkinnallisista syistä raota surman tekotapaa, mutta myöntää, että kättä pidempää on käytetty.

– Se käsitys meillä on, että se on ollut hyvin yllättävä teko. En muilta osin kommentoi, koska joudumme tekemään asiassa selvityksiä.

”Viisi linjaa motiiville”

Poliisi yrittää selvittää myös teon motiivia. Se ei ole vielä toistaiseksi tiedossa.

– Motiivi ei ole vielä täsmentynyt, eikä siitä ole selkeitä viitteitä. Motiiveja voi olla useitakin. Meillä on tavallaan noin viisi linjaa motiiville, mistä katsomme, löytyykö siitä joukosta jokin selitys tähän tekoon, Uusi-Kakkuri kertoo.

Yksi mahdollinen motiiviin liittyvä seikka saattaa poliisin mukaan olla se, että molemmat tytöt olisivat olleet kiinnostuneita samasta pojasta, mikä olisi mahdollisesti johtanut erimielisyyteen.

– Se on yksi seikka, johon meidän täytyy vielä tarkemmin palata, Uusi-Kakkuri sanoo.