Kotimaa

Finlayson syyttää omistajia rasismista ja lopettaa myynnin Kärkkäisellä – Juha Kärkkäinen: ”Maailma on tavaraa täynnä”

Julkaistu:

Kauppa
Finlaysonin mukaan yhteistyön päättymisen syynä on tavaratalo Kärkkäisen omistajien suvaitsemattomuus ja rasistiset mielipiteet. Tavaratalon toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen ihmettelee Finlaysonin päätöstä.
Tekstiiliyhtiö Finlayson lopettaa kaiken yhteistyön tavaratalo Kärkkäisen kanssa. Finlaysonin mukaan päätös on tehty eettisten ja yhtiön arvoihin liittyvien syiden perusteella.

– Tavaratalo Kärkkäisen omistajat ovat Magneettimedia-julkaisun takana. Tämä julkaisu levittää vastenmielistä ja ahdasmielistä propagandaa. Päätös ei ollut helppo taloudellisesti, sanoo Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila tiedotteessa.

– Emme halua tehdä yhteistyötä yritysten kanssa, joiden arvot poikkeavat näin radikaalisti omistamme.

Kurttila kannustaa myös muita yrityksiä osoittamaan vastuunsa myös käytännön teoilla.

Juha Kärkkäinen kiistää tavaratalon kytkökset Magneettimediaan

Kärkkäinen-tavaratalon perustaja, toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen kiistää Kärkkäisen ja Magneettimedian yhteyden.

– Ensinnäkin Magneettimedialla ei ole enää mitään tekemistä Kärkkäisen kanssa ei ole ollut vuoden 2013 jälkeen, että siinä mielessä on hieman erikoinen reaktio.

– Kärkkäinen ei nykyään voi vaikuttaa mitenkään Magneettimedian julkaisuihin.

Juha Kärkkäinen kertoo saaneensa tietää yhteistyön päättymisestä median välityksellä. Kärkkäisen mukaan yhteistyön päättyminen ei ole suuri taloudellinen menetys.

– Maailma on tavaraa täynnä.

Magneettimedia toi aiemmin sakkotuomion käräjillä

Ilta-Sanomien mukaan Magneettimedia-ilmaisjakelulehdestä on tehty äskettäin rikosilmoitus Oulun poliisille. Lehdessä olleista juutalaisvastaisista kirjoituksista on aiemmin langetettu tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Päätoimittajana toiminut Kärkkäinen tuomittiin 90 päiväsakkoon ja lehteä julkaissut tavarataloyhtiö J. Kärkkäinen Oy 45 000 euron yhteisösakkoon.

Finlayson siirtyi viime vuoden kesäkuussa mainostoimisto BOB the Robotin perustajien Jukka Kurttilan ja Petri Pesosen sekä Risto Voutilaisen omistukseen.

Yhtiö julkisti viime vuonna Tom of Finland -malliston, joita myytiin Kaupan liiton mukaan 21 maahan. Mallisto perustuu kansainvälisesti erittäin tunnetun suomalaisen taiteilijan Touko Laaksosen homoeroottisiin töihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt