Kotimaa

Poliisi tyrmää huhun uudesta joukkoraiskauksesta – ”Viittaisi täysin tekaistuun juttuun”

Julkaistu:

Sosiaalisessa mediassa on tänään kiertänyt huhuja Vantaalla tapahtuneesta väitetystä joukkoraiskauksesta. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella tapauksesta ei ole tietoa.
Kymmenet Ilta-Sanomiin yhteyttä ottaneet lukijat kertovat netissä leviävistä väitteistä, joiden mukaan Vantaalla olisi tapahtunut perjantaina joukkoraiskaus.

Muun muassa Facebookissa ja maahanmuuttokriittisillä keskustelupalstoilla julkaistussa tekstissä puhutaan kolmen ulkomaalaistaustaisen miehen lenkkipolulla tekemästä raiskauksesta, josta kaksi henkilöä olisi ”kuuleman mukaan” otettu kiinni.

Yleisjohtaja, rikoskomisario Leif Malmberg kertoo Ilta-Sanomille, että Itä-Uudenmaan poliisi ei ole kuullut tapauksesta eikä tieto kiinniotosta pidä paikkaansa.

– En tiedä, mihin tällainen tieto voisi perustua, mutta poliisilla ei ole tämmöistä tapausta tiedossa eikä tutkinnassa, Malmberg sanoo.

Hänen mukaansa Itä-Uudenmaan poliisilla ei ole ollut kuvatunlaista tehtävää, eikä tapahtuneesta ole myöskään tehty ilmoitusta poliisille.

– Joko kyseessä on täysin uutisankka, tai jos jollakulla tätä tietoa on, niin kehottaisin tekemään rikosilmoituksen.

Leif Malmbergin mukaan huhut tulivat poliisin tietoon vasta tänään sunnuntaina, kun toimittajat alkoivat kysellä asiasta.

”Viittaisi tekaistuun juttuun”

Huhun yhteydessä on myös esiintynyt väite, jonka mukaan uhri olisi itse soittanut poliisille, mutta häntä olisi kehotettu pitämään asia salassa julkisuudelta – mahdollisesti sen vuoksi, että tänään on vaalipäivä. Malmberg pitää tätä ”mahdottomana”.

– Tuo väite jo viittaisi siihen, että tuo olisi täysin tekaistu juttu, Malmberg kommentoi.

Malmberg sanoo, että poliisin virkavelvollisuuteen kuuluu tehdä ilmoitus, jos joku soittaa epäillystä raiskauksesta. Vihjaus siitä, että poliisi pitäisi asian tahallaan salassa poliittisista syistä, kuulostaa hänestä ”enemmän kuin uskomattomalta”.

–  En ole moista aikaisemmin kuullut. Pidän sitä (väitettä) jopa koomisena, Malmberg kommentoi.

– Ei voi pitää paikkaansa.

Huhujen johdosta Itä-Uudenmaan poliisilaitos on tiedottanut asiasta myös Facebookissa.

– Itä-Uudenmaan poliisilaitos tiedottaa huhujen katkaisemiseksi, ettei poliisille ole tehty tällaisesta väitetystä tapahtumasta rikosilmoitusta eikä ketään ole otettu tällaiseen väitettyyn tekoon kiinni, poliisi kirjoittaa.

Sosiaalisessa mediassa jaetaan vääräksi osoittanutta tietoa, jonka mukaan Vantaalla olisi kolmen miehen toimesta...

Posted by Itä-Uudenmaan poliisilaitos on 19. huhtikuuta 2015