Käytitkö alkuviikosta näitä Shell-automaatteja? Tarkista tilitietosi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Käytitkö alkuviikosta näitä Shell-automaatteja? Tarkista tilitietosi

Kahden eri kylmäaseman automaateista löydettiin alkuviikosta skimmauslaitteita. Kuva ei liity tapaukseen.

Julkaistu: 26.2.2015 15:50

Poliisi tutkii skimmaus- eli maksukorttien kopiointitapauksia kahdella kylmäasemalla Tampereella ja Turussa.

Poliisin mukaan Tampereen Lielahden Shell Express –kylmäaseman maksupäätteessä oli maanantain 23.2. ja tiistain 24.2. välisenä aikana laiton kortinlukija eli skimmauslaite.

Asia paljastui tiistai-iltana kello 18.09 aikaan, kun asiakkaan kortti jäi jumiin kortinlukijaan ja kylmäaseman henkilökunta huomasi huijauksen.

Skimmauslaite oli asennettu hyvin huomaamattomasti, ja rikolliset olivat käyttäneet muun muassa valenäppäimistöä. Laitteessa löytöhetkellä ollut data on poliisin hallussa. Poliisin mukaan on epätodennäköistä, että tietoja olisi päätynyt rikollisille.

Sisä-Suomen poliisi pyytää asiaan liittyviä henkilö- tai ajoneuvohavaintoja sähköpostiin vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi tai puhelinnumeron 0800 90022 vastaajaan.

Myös Turussa huomattiin tiistaina 24.2. vastaavanlainen tapaus Kärsämäentien Shell –kylmäasemalla. Siellä skimmauslaite oli asennettuna aamuyhdeksästä iltapäivään kello 16.18 asti. Lounais-Suomen poliisilaitos tutkii tapausta.

Jos olet käyttänyt maksukortteja näillä asemilla ja huomaat tiliotteellasi väärinkäytöksiä tai jos pankki ottaa sinuun yhteyttä asiasta, asiasta pyydetään ilmoittamaan poliisille. Ilmoituksen voi tehdä joko lähimmälle poliisiasemalle tai tutkintaa suorittavaan poliisilaitokseen.