Kokoomus hyväksyisi jalkaväkimiinojen palauttamisen, mutta ei aja asiaa

Julkaistu:

Kokoomuksen puoluekokous hyväksyi jalkaväkimiinojen palauttamisen, mutta puolue ei vaaliohjelmassaan mainitse koko asiaa.
Kokoomuksen puoluesihteeri Minna Arve myöntää, ettei kokoomus tule seuraavalla hallituskaudella ajamaan jalkaväkimiinojen käytön kieltävän Ottawan sopimuksen kumoamista.

Perussuomalaiset esittelivät perjantaina aamupäivällä puoluetoimistollaan muun muassa puolustuspoliittista vaaliohjelmaansa.

Puolueen kansanedustajan ja ensimmäisen varapuheenjohtajan Jussi Niinistön mukaan puolue haluaa palauttaa jalkaväkimiinat takaisin puolustuskäyttöön, ja puolue toivoo keskustan tukevan tätä perussuomalaisten vaatimusta.

Niinistön mukaan Suomen tulisi irtautua jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta ja vähintään pitää yllä kykyä jalkaväkimiinojen massavalmistamiseen. Niinistö sanoi jalkaväkimiinojen palauttamisen käyttöön olevan yksi puolueen tärkeimmistä vaaliteemoista, ja muistutti Suomen pitkistä maarajoista.

Viime kesänä järjestetyn kokoomuksen puoluekokouksen eräänä aloitteena oli Suomen irtautuminen jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta. Puoluekokous hyväksyi Hämeen aloitteen asiasta, vaikka puoluehallitus esitti sen hylkäämistä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb lupasi tuolloin edistää asiaa.

– Tästäkin asiasta pitää voida keskustella, se on tärkeä osa Suomen turvallisuutta, Stubb sanoi tuolloin tiedotustilaisuudessa.

Arve myöntää, ettei Suomen irtautuminen Ottawan sopimuksesta kuulu nyt puolueen kärkitavoitteisiin.

– Meidän olennaiset tavoitteet ja keinot on kerrottu strategisessa hallitusohjelmassa (kokoomuksen vaaliohjelma). Haluamme tulevalla neljällä kaudella keskittyä olennaiseen, Arve vastaa kysymykseen, aikooko kokoomus edistää jalkaväkimiinojan käyttöön palauttamista.

Sinnehän ei ole mitään kirjattu jalkaväkimiinoista?

– Ei.

Jätetäänkö puoluekokouksen mielipide huomioimatta?

– Puoluekokouskannat ovat eri asia mitä meidän vaalitavoitteet, ja näissä vaalitavoitteissa on haluttu keskittyä nimenomaan olennaiseen Suomen kannalta. Se työ on meidän ensisijainen ja tärkein vaihtoehto, ja kaikkea peilataan sitä kautta.

Ota kantaa

Tarvitseeko Suomen puolustusvoimat jalkaväkimiinoja?

Kyllä 68% Ei 32%
Ääniä yhteensä 15840

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt