Kotimaa

Timo Soini riemastui ex-upseerin eläinlahjasta - ”Tässä meitä on kaksi luupäätä vierekkäin”

Julkaistu:

Eläkkeellä oleva everstiluutnantti Seppo Alahonko lahjoitti mieluisan lahjan perussuomalaisille.
– Tässä meitä on kaksi luupäätä vierekkäin, tokaisi perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tehdessään tuttavuutta nuoren suomenhevosorin Hongon Vihurin kanssa Honkajoella.

Hevonen vaihtoi omistajaa eilen, kun eläkkeellä oleva everstiluutnantti Seppo Alahonko lahjoitti 1 vuoden ja 8 kuukauden ikäisen orinsa perussuomalaisille.

– Kaikista, jotka maksavat puolueen jäsenmaksun, tulee tämän suomenhevosen omistajia, eli meitä on kymmenentuhatta omistajaa, julisti innostunut puheenjohtaja ja sai otteen vähintään yhtä innostuneesti hirnahdelleen orin suitsista.

Selfiet jäivät ottamatta, sillä perussuomalainen heppa ei kauan paikoillaan viihtynyt. Honkajoen kotitallistaan ori muutti puheenjohtajan saattelemana ”hevosten armeijaan” Kokemäelle, jossa ravivalmentaja Kauko Ketola aikoo leipoa siitä ravikuninkaan tulevalla vaalikaudella.

Aamulla tuplaherätys

Kun Seppo Alahonko tarjosi puolueelle suomenhevosta, puheenjohtaja Soini oli riemuissaan: juuri tätä puolue tarvitsi. Puoluehallituskin näytti heti vihreää valoa.

– Tämä on kannanotto suomenhevosen ja maaseudun elinvoiman puolesta. Aamulla laitoin oikein tuplaherätyksen, että varmasti ehdin Parkanon-junaan.

Hongon Vihurista ei Soinin mukaan tule vaalihevosta, vaikka lahjaori siunaantuikin puolueelle juuri samaan saumaan vaalikampanjan avauksen kanssa. Oria ei siis nähdä vaalikentillä.

– Tästä koetetaan tehdä ravuri. Jos rahaa tulee, ne menevät hyväntekeväisyyteen satakuntalaisten lasten ja nuorten hyväksi. Ja jos ei tule ravitykkiä, sitten tulee ratsu tai terapiahevonen.

Hongon Vihuri on hyvää juoksijasukua. Sen isä on yli 170 000 euroa tienanneen Vokkerin poikia, ja sekä isä Vänskä että äiti Malli-Mari ovat ravikansalle tuttuja menijöitä.

– Varsinkin isälinja on mielenkiintoinen. Vänskän varsoja ei ole hirveää liutaa, tuumasi vannoutunut ravimies Soini.

Uudeksi nimeksi Jytky?

Seppo Alahonko on sitä mieltä, että hevosta voi kaikin mokomin kutsua tästä lähtien vaikka Jytkyksi. Hän on opettanut sitä jo vähän ajolle ja on varma, että parin vuoden kuluttua Hongon Vihurista alkaa kuulua. Tuleeko varsinainen jytky, sen näyttää aika.

– Tämä on varhaiskypsää sukua, ja nelivuotiaana sen pitäisi naputella 1,30. Vaikka on temperamenttinen, silti ori on erittäin kiltti. Kerran se karkasi aitauksesta ja juoksi neljän kilometrin päähän, paikkaan, jossa yksi pikkutyttö otti kiinni ja sitoi puuhun. Siitäkin voi päätellä, ettei kyse ole mistään villipedosta.

Alahongolla on tallissaan toinenkin nuori suomenhevonen, joka on luonteeltaan Hongon Vihuria rauhallisempi.

– Se menee Niinisalon Ratsastajille, jotka kouluttavat suomenhevosista tykinvetäjiä ja filmitähtiä.

Alahonko katsoo haikeana hevoskuljetusvaunun perävaloja. Sinne se lähti.

– Eiköhän mennä pirtin puolelle ja tehdä paperit, ehdottaa Soini.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt