Radikaali ehdotus kuohuttaa – Keskusta: keskiolut pois ruokakaupoista

Julkaistu:

Keskustan vaaliohjelmaan on kirjattu radikaali alkoholipoliittinen ehdotus: puolue haluaa siirtää keskioluen ruokakaupoista Alkoihin.
Keskustan alkoholipoliittinen ehdotus on kuohuttanut sosiaalisessa mediassa.

Keskusta esitteli viikonloppuna vaaliohjelmaansa. Vaaliohjelmaan on kirjattu alkoholilinjauksia erilliseen lukuun, jonka otsikko on ”Kippis kohtuudelle!”

Puolue ilmoittaa siinä päätavoitteikseen muun muassa lasten ja nuorten alkoholinkäytön vähenemisen, alkoholiverotuksen säilyttämisen vähintään nykyisellään, sekä Alkon monopolin säilyttämisen.

Keskusteluun on nyt noussut ohjelmassa esiintyvä alkoholipoliittinen linjaus, jonka mukaan alkoholinkäyttöä voitaisiin ennaltaehkäistä keinona ”Alkon ulkopuolisessa vähittäismyynnissä myytävien tuotteiden alkoholiprosentin rajoittaminen. -- Haluamme rajoittaa päivittäistavarakauppojen, kioskien ja huoltamoiden vähittäismyynnissä myytävien alkoholijuomien enimmäisalkoholirajaa 3,7 prosenttiin.”

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen on vahvistanut Uudelle Suomelle, että käytännössä tämä tarkoittaisi keskioluen poistamista ruokakaupoista.

– Tämä olisi Ruotsin mallin mukainen, ja kyllä se Ruotsissa on kohtuullisesti tällainen raja toiminut. Siinä mielessä tämä on voimassaoleva puolueen kanta, Laaninen perustelee Uudelle Suomelle.

”Suomalainen alkoholipolitiikka tarvitsee tiukennuksia”, ohjelmassa lukee. ”Emme haikaile kieltolakia, koko Suomen raivoraittiutta tai moralistista Turmiolan Tommi -propagandaa”, vaaliohjelma täsmentää.

Keskusta julkaisi alkoholipoliittisen linjauksen helmikuussa 2013, mutta se nousi nyt uudestaan esiin vaaliohjelman julkistuksen yhteydessä.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Stara.

Ota kantaa

Pitäisikö keskioluen myynti siirtää Alkoihin?

Kyllä 14% Ei 86%
Ääniä yhteensä 14

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt