Nuorta miestä epäillään vakavista seksuaalirikoksista – uhrit alle 16-vuotiaita tyttöjä

Julkaistu:

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut noin 25-vuotiaan, pysyvästi Suomessa asuvan miehen epäiltynä kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja yhdestä törkeästä raiskauksesta tänään. Uhrit olivat alle 16-vuotiaita tyttöjä.
Mies kiistää ehdottoman jyrkästi syyllistyneensä rikoksiin.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jyri Hiltunen kertoo Helsingin poliisista Ilta-Sanomille, että ensimmäinen rikosepäily tapahtui vuoden 2013 lokakuussa Helsingissä. 15-vuotias tyttö oli kaverinsa ja kolmen aikuisen miehen kanssa yksityisasunnossa, jossa nautittiin päihteitä.

Hiltusen mukaan tyttö on kertonut, että mieskolmikko raiskasi hänet.

– Törkeä rikosnimike tulee nimenomaan siitä, kun epäiltyjä tekijöitä on ollut kolme. Jo rikosnimike kertoo, että törkeässä raiskauksessa on kyse yhdynnästä ja väkivallasta, Hiltunen sanoo.

Tämän tarkemmin hän ei kerro teon yksityiskohtia tutkinnallisista syistä. Poliisin mukaan toista, noin 20-vuotiasta miestä ei ole tavoitettu, ja kolmannen miehen henkilöllisyys ei ole toistaiseksi selvillä. Tytön kaveri ei joutunut rikoksen uhriksi.

Samaa 25-vuotiasta ja hänen parikymppistä kaveriaan, jota poliisi ei ole tavoittanut, epäillään myös toisesta seksuaalirikoksesta, joka tapahtui Espoossa viime vuoden kesällä. Myös tämä tapaus sattui yksityisasunnossa.

Poliisin mukaan mieskaksikko oli asunnolla 13- ja 12-vuotiaiden tyttöjen kanssa. Hiltusen mukaan poliisi epäilee, että 25-vuotias mies oli sukupuoliyhteydessä vanhemman tytön, ja toinen mies puolestaan nuoremman tytön kanssa.

Tätä tekoa tutkitaan törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä.

– Myös tässä tapauksessa epäillään, että ennen tekoa on käytetty päihteitä, Hiltunen selvittää.

Poliisi jatkaa asian tutkintaa.