Promoottori Kalle Keskiselle syytteet vakavista talousrikoksista

Julkaistu:

Syyttäjä vaatii vankeusrangaistusta promoottori Kalle Keskiselle vakavista talousrikoksista.
Kihlakunnansyyttäjä Harri Ala-Lahti syyttää Kalle Keskistä törkeistä kirjanpitorikoksista sekä törkeistä velallisen epärehellisyydestä. Ala-Lahti nosti syytteet keskiviikkona.

Epäillyt rikokset on tehty promootioyhtiö Loud'n Live Promotions Oy:ssä ja Speed Promotion & Agency Oy:ssä, joka meni vuonna 2010 konkurssiin.

Keskinen on työskennellyt näiden yhtiöiden johdossa. Sen takia myös yhtiöt ovat samoista rikoksista syytettyinä.

IS:n saamien tietojen mukaan talousepäselvyydet koskevat satoja tuhansia euroja. Ala-Lahti on syytekohdista vielä vaitonainen, mutta jo rikosnimikkeet paljastavat, että Keskinen ja yhtiöt eivät ole epäilysten mukaan maksaneet velkojille velkoja sovitulla tavalla.

Keskinen kiistää syyllistyneensä rikoksiin. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosien 2009–2013 välisenä aikana.

– Kaikki syytenimikkeet tulemme jyrkästi edelleen kiistämään. Tämä ei vaikuta mitenkään Loud'n Live Promotionsin toimintaan, Keskinen kertoo Ilta-Sanomille lähettämässään tekstiviestissään.

Asia käsitellään aikoinaan Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa Seinäjoella. Syyttäjä arvelee, että asiaa päästään puimaan aikaisintaan kesällä.

Loud'n Live Promotions Oy on yhä toiminnassa ja se järjestää konsertteja sekä festivaaleja. Yhtiön nettisivuilla lukee, että se järjestää esimerkiksi kanadalaislaulajan Bryan Adamsin konsertin Helsingissä maaliskuussa. Keskisen mukaan myös kesällä on paljon eri tapahtumia luvassa. Yhtiö järjestää kesällä muun muassa Seinäjoen Vauhtiajot.

– Viime kesä oli jo positiivinen. Viime kesänä yhtiö järjesti tapahtumia/festivaaleja 12 kappaletta. Tulevana kesänä 18 kappaletta, Keskinen viestittää.

Suomen lain mukaan törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä voidaan tuomita vähintään neljän kuukauden ja enintään neljän vuoden vankeusrangaistukseen.