Kotimaa

Oululaismies keksi nerokkaan konstin, miten kinkun paistorasva saa ”uuden elämän”

Julkaistu:

Joulupöytä
Joulukinkku paistui, mutta mitä tehdä käyttökelpoiselle rasvalle? Oululainen Arto Sulosuo ratkaisi ongelman.
– Monilla on tapana tehdä rasvasta kastike kinkun kanssa. Nyt sitä kastiketta voi tehdä pidemmän aikaa ja käyttää myös lihaliemenä, kun rasvan laittaa tällaisiin jääpalapusseihin, Sulosuo kertoo.

Ajatus jääpalapusseista lähti Sulosuon mukaan siitä, että jäätyneen rasvan irrottaminen isosta köntästä on vaikeaa. Tämä niksi ottaa myös annostelun huomioon.

– Jos laittaa paistorasvan näihin jääpaloihin, rasvan saa helposti irrotettua. Sen voi tästä sulatella suoraan pannulle tai lisätä lihaliemenä muihin kastikkeisiin, niin saa vähän kinkun vivahdetta.


Kinkun paistorasvaa ei saa laskea viemäriin, sillä se hyytyy ja voi aiheuttaa tukoksen. Rasva houkuttelee myös rottia luokseen.

Jos kinkun paistorasvasta ei aio tehdä kastiketta, se kuuluu jäähdytettynä biojätteeseen tai esimerkiksi tyhjään maitotölkkiin suljettuna sekajätteeseen.

– Ihmisiä on moneksi, mutta sitähän ei saa missään nimessä laittaa viemäriin, parhaillaan joulukinkkua paistava Sulosuokin muistuttaa.

Mikä on sinun joulupöydän erikoisniksisi? Kommentoi alla!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt