Adidas jäämässä ilman rahojaan - suomalaisyrittäjä jatkaa kenkäbisnestä toisella yhtiöllään

Julkaistu:

logokiista
Riita Adidaksen kanssa vei suomalaisyrittäjän konkurssiin. Liiketoiminta jatkuu toisella yhtiöllä, Adidas on jäämässä ilman rahojaan.
Suomalaisyrittäjän ja Adidaksen oikeustaistelu saa jatkuvasti uusia piirteitä. Adidas jää lähes kokonaan ilman korvauksia, koska suomalaisyritys on asetettu konkurssiin.

Oikeus tuomitsi Donna Modernan maksamaan Adidakselle korvauksia 270 000 euroa ja hävittämään 3 500 kenkäparia. Oikeudenkäyntikulut maksoivat yrittäjä Jarmo Viljasen mukaan yhteensä noin miljoona euroa.

Donna Modernan konkurssipesän pesänhoitaja Ville Kotka ei ole vielä perehtynyt tarkasti Donna Modernan varoihin, mutta epäilee velkojien, Adidas mukaanluettuna, jäävän ilman rahojaan.

– Yleensä tämäntyyppisissä tapauksissa velkojat saavat muutaman prosentin verran takaisin rahoistaan. Tällaisilla yrityksillä ei ole yleensä paljon omaisuutta. Donna Modernalla on jonkin kokoinen kenkävarasto, joka pitää realisoida, asianajaja Kotka toteaa.

Konkurssin tehnyt Jarmo Viljanen jatkaa liiketoimintaa toisen osakeyhtiönsä kautta. Konkurssin tehneen Donna Modernan nettisivuilta ohjataan East River -nimiselle nettisivustolle. Sen takana on Viljasen omistama Vilcomp Finland Oy.

Viljanen siirsi East River -aputoiminimen Donna Modernalta Vilcomp Finlandille vuoden 2012 lopulla juuri ennen kuin haki Donna Modernan yrityssaneeraukseen. Donna Modernalla on velkaa 1,4 miljoonaa euroa. Donna Modernan haki konkurssiin elokuussa työeläkevakuutusyhtiö Varma.

Yrittäjä Viljanen kertoo taanneensa henkilökohtaisesti Donna Modernan lainoja.

– Olen taannut henkilökohtaisesti yrityksen rahoitusta yli miljoonalla eurolla. Juuri tuli ilmoitus asunnon realisoinnista, yrittäjä Jarmo Viljanen sanoo.

Hän kuitenkin uskoo voittavansa lopulta oikeustaistelun. Hovioikeuden päätös on jo lainvoimainen, mutta Viljanen hakee korkeimmalta oikeudelta tuomionpurkua.

– Kun olen voittanut oikeustaistelun, tulen hakemaan korvauksia Adidakselta, sitä edustaneelta lakifirmalta ja Suomen valtiolta, Viljanen uhoaa.

– Adidaksen edustajan avautuminen Ilta-Sanomissa (16.12.) osoittaa, että he tulevat häviämään tämän taistelun.

Moni IS:n lukija on ihmetellyt, miksi Adidas ei haastanut oikeuteen kenkien brasilialaista valmistajaa, vaan suomalaisen maahantuojan. Syy tähän on heikko tavaramerkkisuoja Brasiliassa.

– Brasiliassa on raitoja joka lähtöön, Viljanen toteaa.

Eikö teille tullut mieleen, että se mikä menee läpi Brasiliassa, ei onnistu Suomessa?

– Ei todellakaan tullut mieleen, Viljanen vastaa.

Ilta-Sanomien lukijat ovat myös ihmetelleet, miksi suomalaisyrittäjä lähti taisteluun Adidaksen kanssa, koska brasilialaiset, neliraitaiset kengät näyttävät monen lukijan mielestä Adidaksen kolmiraitaisilta kengiltä.

Mutta kyllähän nämä kengät äkkiseltään katsottuna näyttävät Adidaksen kengiltä.

– Paljonko sinulle on maksettu, että sanot tuollaista?, Viljanen hermostuu.

Ota kantaa

Näyttävätkö brassikengät Adidaksen kengiltä?

Kyllä 32% Ei 68%
Ääniä yhteensä 12276

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt