Mielenosoittaja ihmetteli Helsingin tuhoja: ”Onko tämä järkevää?”

rac

Julkaistu:

Poliisi otti lauantaina kiinni parisenkymmentä ihmistä itsenäisyyspäivän mellakoiden johdosta.
Mielenosoittajia oli noin 200 ihmisen joukko, joista osa vahingoitti poliisin mukaan autoja ja ikkunoita keskustan alueella. Tilanne rauhoittui hyvissä ajoin ennen puoltayötä.

Poliisi motitti porukan Unioninkadulle Esplanadinpuiston reunalle. Kiinni otettiin noin 20 ihmistä. Vahinkoa kärsineen omaisuuden omistajia pyydetään ottamaan mahdollisimman pian yhteys poliisiin.

IS haastatteli lauantaina keskustaan kerääntyneitä mielenosoittajia.

Yksi mielenosoittajista arveli, että protestien yhteydessä tehdyt tuhot voivat jopa kääntää heidän viestinsä päälaelleen.

- En mä sinänsä vastusta voimakkaampienkin keinojen käyttöä, jos sillä edistää jotain asiaa. Mutta mä en oikein tiedä, onko se tässä mittakaavassa mitenkään järkevää, edes sen huomion saamiseksi, Minna Mentula sanoi IS:n toimittajalle.

Toinen haastatelluista arvosteli poliiseja, jotka olivat pysäyttäneet joukon ja tutkineet heidän tavaransa. Hänen mielestään poliisi käyttäytyi heitä kohtaan aggressiivisesti.

- Epäiltiin väkivaltaisiksi, vaikka me ollaan tultu ihan rauhanomaisin mielin tänne, hän kritisoi.

- Pidän sitä aika henkilökohtaisena hyökkäyksenä, että poliisi teki tällaisen asian meille. Meillä oli kuulemma rautaputkia, mitä meillä ei ollut, ja kaikkea muuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt