Suomalainen Navy SEAL -kurssin läpäisijä paljasti, mihin 80% hakijoista hajosi rajussa koulutuksessa

Suomenlahden Meripuolustusalueen komentaja, kommodori, Markus Aarnio on ensimmäinen pohjoismaalainen, joka on suorittanut USA:n laivaston erikoisjoukkojen Navy SEAL -koulutuksen.

5.11.2014 12:46

Markus Aarnio pitää koulutusta rankkana ja vaativana. Koulutuksen aikana itse kunkin äärirajoja haetaan ja Aarnion mukaan syystä, sillä monet koulutuksen suorittavat ajautuvat hengenvaarallisiin tehtäviin.

- Kyllä se melkoisen rankkaa oli. Täytyy kyllä sanoa, että kurssin paras anti oli se, että siinä oppi tuntemaan itsensä aika hyvin. Tietää aika hyvin kuinka paljon itse kestää unettomuutta, janoa ja nälkää. Se oli hyvä koonnos itsetestistä, Aarnio kertoo.

Rankka koulutus kesti vuoden. Kaikki eivät jaksaneet vaativaa koulutusjaksoa loppuun asti.

- Suurin syy minkä takia kurssilta keskeytti sotilaita, oli kylmyys. Siellä oltiin aika paljon vedessä ja eri alueilla jossa oltiin pitkiä aikoja vedessä. Veden kylmyys ei ollut kaikille mieleen ja sen takia keskeytyksiä tapahtui. Minun kannalta se oli hyvä, kun olin tottunut Suomessa kylmään veteen. Se ei tuntunut niin pahalta kuin ehkä jostain muista, Aarnio jatkaa.

Aarnion käymältä kurssilta 80 prosenttia keskeytti koulutuksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?